Fald i alle kategorier: Danish Crown sænker kreaturnoteringer

Selvom salget på visse områder egentlig er »nogenlunde tilfredsstillende«, så er det særligt prisudviklingen på biprodukterne, der trækker ned.

Oksekødssalget fortsætter de forudgående ugers udvikling. Inflationen presser stadig priserne, hvor de nu faldende olie- og gaspriser betyder en reduceret indtjening på biprodukterne, der tidligere har bidraget positivt til Danish Crowns samlede afsætning og afregningspriser.

Det får Danish Crown til at sænke noteringen for kalve under 12 måneder med 30 øre, og alle øvrige kategorier står til at falde med 50 øre.

- I forrige uge begyndte vi for alvor at se effekten af den faldende prisudvikling på biprodukterne, og den udvikling er blot fortsat. Så mens salget på visse områder egentlig er nogenlunde tilfredsstillende, så opvejer det ikke nedgangen på andre, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Discount dominerer

Han understreger samtidig, at salget af de mere traditionelle produkter heller ikke kører i højeste gear lige for tiden.

- Forskrækkelsen over de pludseligt stigende forbrugerpriser i andet halvår af 2022 sidder stadig i forbrugerne, mens mange fortsat oplever, at husholdningsbudgettet ikke rækker så langt som tidligere.

For mange forbrugeres vedkommende er det discount og slagtilbuddene, som dominerer indkøbskurven – og her kommer de dyrere udskæringer til kort. Vi har fortsat krog i dagligvarekæderne med en række kampagner, men det er ikke i samme omfang som tidligere år, siger Henning Sønnichsen.

Eksportmarkederne i Sydeuropa er fortsat et af få lyspunkter, selvom Danish Crown Beef også her oplever en tilbageholdenhed og en lettere reduceret volumen.

Læs også