Robotterne vist frem

125 besøgte Ruegård for at se BouMatic-malkerobotterne i drift.

De 200 jerseykøer på Ruegård blev malket af tre robotter ved overtagelsen. I sommer blev fire nye BouMatic Gemini malkerobotter installeret, som en mere optimal løsning i forhold til staldafsnittene.

- Det var nok en hurtig beslutning at trække i håndbremsen, som vi er vant til fra minkverdenen. Men på ingen måder har vi fortrudt den. Køerne har hævet ydelsen til et godt gennemsnit, og både kim- og celletal er også fine. Samtidig får vi langt sjældnere alarm fra robotterne, lyder det fra Jens-Arne og Jesper Bøgelund Kristiansen.

De nye robotter roses for deres effektivitet og lette adgang for køerne fra begge sider. Det ene af staldafsnittene har plads til 85 køer, og her var en dobbelt-robot med den ekstra kapacitet en optimal løsning.

Åbent hus

BouMatic-robotterne, som malker køerne bagfra, blev vist frem for ikke mindre 125 fremmødte kvægbrugere ved et åbent hus-arrangement forrige fredag, arrangeret af leverandøren, Agri Teknik i Brørup.

- Vi oplever en stor interesse for vores system, der er tredje generation fra amerikanske BouMatic. Især tiltaler bagmalkning, der giver et højere malkeflow, da køerne har mulighed for at kan gå ind fra begge sider. Derved undgås kø, hvis en ko blokerer adgangen, påpegede Karsten Nielsen fra Agri Teknik ved det velbesøgte arrangement.

Desuden fremhæves det, at robotterne er installeret i en lukket nærmest kasse, som tåler malkning ned til 20 graders frost, og nemt kan installeres i eksisterende stalde.

- Og for den sags skyld nemt flyttes til en anden stald. Derfor er det et meget fremtidssikret system.

Som tilgift kunne de besøgende også se bedriftens nye BouMatic XL Ranger foderskubber på arbejde foran køerne.

Læs også