Alt ind/alt ud i starterstalden giver lavere dødelighed hos slagtekalveproducent

Sønderjysk slagtekalveproducent lagde om til alt ind/alt ud i starterstaldene og sænkede dødeligheden fra over 10 procent til 2,3 procent. Det øger dækningsbidraget med 25 kroner pr. produceret kalv.

Efter ændringen til alt ind/alt ud-systemet bliver der nu indsat nye kalve i starterstaldene hos Ralph og Camilla Carstensen hver 13. uge. Kalvene er fra 14 dage til 11 uger ved indsættelsen. Skiftet til alt ind/alt ud i starterstaldene har givet øget overskuelighed og systematik i arbejdsgangene hos Camilla og Ralph Carstensen. Inden der indsættes nye kalve i starterstaldene på Vesterkær, tømmes de helt for dyr. Så muges der ud, hvorefter et firma kommer og vasker og desinficerer. Herefter står de vaskede og desinficerede starterstalde tomme i en uge.
Slagtekalveproducent Ralph Carstensen har opnået særdeles positive resultater af at lægge om til et alt ind/alt ud-system i starterstaldene, hvor der nu indsættes nye kalve hver 13. uge.
Sammen med hustruen, Camilla Carstensen, producerer han årligt 3.500 slag

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også