Vand og salt igennem en elektrolyse – og så har man elektrokemisk-aktiveret vand – kaldet ECA-vand. En metode, der oprindeligt er udviklet i Rusland, og hvor vandet bruges som desinfektionsmiddel inden for en række områder både i relation til mennesker og dyr.
Èn der har taget metoden til sig og videreudviklet på den, er direktør i virksomheden GoBright, Asger Juul-Lassen, der blandt andet tilbyder ECA-vand til kvægbruget, hvor det især er indenfor desinfektion og i drikkevand, at ECA-vandet bruges i forskellige opløsninger – alt efter formål. Og han ser flere fordele ved ECA-vandet:
-  ECA-vandet består kun af vand og salt og ingen farlige kemikalier. Det gør at det kan bruges alle steder, da det er 100 procent naturligt, forklarer Asger Juul-Lassen, der tilføjer at man i Rusland blandt andet bruger det på hospitaler til desinfektion, sårbehandling og inflammatoriske lidelser.

Sparer vand
Herhjemme er det i fødevareindustrien og i landbruget, at ECA-vandet har fundet vej – ikke mindst i kvægstalde.
-  Fordelen er at dyrene ikke skal ud af stalden, mens man desinficerer med tåge-generator. Luften bliver tillige renset og dyrene elsker at få en ”dusch”. Samtidig sparer man en masse vand, forklarer Asger Juul-Lassen.
Også i kvægets drikkevand, har ECA-vandet vist sig at være fordelagtigt.
-  Vi kan se, at køerne vælger ECA-vandet – koen kan lugte det, forklarer Asger Juul-Lassen.
Han erkender samtidig, at det har været noget af et arbejde at udbrede kendskabet og udbredelsen af ECA-vand i Danmark.
-  Det er jo en enkel metode, som kan lyde ”for godt til at være sandt”, fortæller Asger Juul-Lassen, der dog efter flere års erfaring i Danmark, same tn række andre lande i EU samt i Norge, har positive erfaringer med ECA-vandet, at trække på.
Og flere virksomheder i Danmark har også taget ECA-vand på programmet som desinfektionsmiddel, og har investeret i materiel til at kunne håndtere, forhandle og bruge det. Blandt andet virksomheden Vestergaard Nustrup. Se mere på www.gobright.dk.

Kvæg