bannerPos

Nu skal årets kvæg-elev findes

På årets kvægkongres kåres Årets elev. Arkivfoto
08-01-2020 13:41

Prisen »Årets elev« skal findes i næste måned når der er Kvægkongres i Herning. Prisen uddeles for første gang for at påskønne elevernes betydning for erhvervet.

I forbindelse med beretningen på årets Kvægkongres, som finder sted den 24. og 25. februar i Herning, vil kvægsektoren for første gang kåre »Årets elev«.

Prisen kommer til at gå til et ungt menneske, som er i gang med uddannelsen til landmand.

- Helt grundlæggende vil vi gerne markere, hvor vigtigt det er for os landmænd og for erhvervet helt generelt, at der er unge, der vælger en uddannelse og en fremtid hos os. Uden unge har vores bedrifter og vores produktion jo reelt set ikke en fremtid. Samtidig vil vi gerne fremhæve, at vi som landmænd har utrolig mange dygtige og dedikerede elever på gårdene. De er hos os for at lære, men vi lærer også noget af dem: De kommer med nye øjne, nysgerrighed og ny viden, som landmanden og de øvrige ansatte på gården har stor glæde af i det daglige – både fagligt og socialt. Det er værd at markere, og derfor har vi besluttet, at vi fremover hvert år ved kvægkongressen kårer årets elev i kvægproduktionen, siger Christian Lund, som er formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg til KvægNyt.

 

Indstil en elev

Alle bedrifter og landbrugsskoler med landmandsuddannelsen, som har eller har haft 1.- og/eller 2. hovedforløbs elever, som har været ansat i perioden 1. august 2019 til 1. marts i år, har mulighed for at indstille en elev pr. bedrift eller skole.

Dommerjuryen vil blandt andet lægge vægt på, at eleven er en god ambassadør for branchen som udviser faglighed, initiativ, nysgerrighed og innovation.

Eleven behøver ikke nødvendigvis være frembrusende eller have gode skriftlige færdigheder, men skal være en værdi for arbejdspladsen både fagligt og socialt.

 

 Pengepræmie

Årets elev 2020 modtager en pengepræmie på 6.000 kroner og en gocart-tur arbejdspladsen.

Andenpladsen modtager 3.000 kroner, mens tredjepladsen får 1.000 kroner.

Man kan indstille kandidater frem til 30. januar, hvorefter et panel, som blandt andet består af repræsentanter for erhvervet og landbrugsuddannelsen, vil finde en vinder.

Vinderen offentliggøres til Kvægkongressen mandag den 24. februar i forbindelse med beretningen.

teba

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36973 artikler)Prev1234567184718481849Next