Nu skal årets kvæg-elev findes

Prisen »Årets elev« skal findes i næste måned når der er Kvægkongres i Herning. Prisen uddeles for første gang for at påskønne elevernes betydning for erhvervet.

I forbindelse med beretningen på årets Kvægkongres, som finder sted den 24. og 25. februar i Herning, vil kvægsektoren for første gang kåre »Årets elev«.

Prisen kommer til at gå til et ungt menneske, som er i gang med uddannelsen til landmand.

- Helt grundlæggende vil vi gerne markere, hvor vigtigt det er for os landmænd og for erhvervet helt generelt, at der er unge, der vælger en uddannelse og en fremtid hos os. Uden unge har vores bedrifter og vores produktion jo reelt set ikke en fremtid. Samtidig vil vi gerne fremhæve, at vi som landmænd har utrolig mange dygtige og dedikerede elever på gårdene. De er hos os for at lære, men vi lærer også noget af dem: De kommer med nye øjne, nysgerrighed og ny viden, som landmanden og de øvrige ansatte på gården har stor glæde af i det daglige – både fagligt og socialt. Det er værd at markere, og derfor har vi besluttet, at vi fremover hvert år ved kvægkongressen kårer årets elev i kvægproduktionen, siger Christian Lund, som er formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg til KvægNyt.

 

Indstil en elev

Alle bedrifter og landbrugsskoler med landmandsuddannelsen, som har eller har haft 1.- og/eller 2. hovedforløbs elever, som har været ansat i perioden 1. august 2019 til 1. marts i år, har mulighed for at indstille en elev pr. bedrift eller skole.

Dommerjuryen vil blandt andet lægge vægt på, at eleven er en god ambassadør for branchen som udviser faglighed, initiativ, nysgerrighed og innovation.

Eleven behøver ikke nødvendigvis være frembrusende eller have gode skriftlige færdigheder, men skal være en værdi for arbejdspladsen både fagligt og socialt.

 

 Pengepræmie

Årets elev 2020 modtager en pengepræmie på 6.000 kroner og en gocart-tur arbejdspladsen.

Andenpladsen modtager 3.000 kroner, mens tredjepladsen får 1.000 kroner.

Man kan indstille kandidater frem til 30. januar, hvorefter et panel, som blandt andet består af repræsentanter for erhvervet og landbrugsuddannelsen, vil finde en vinder.

Vinderen offentliggøres til Kvægkongressen mandag den 24. februar i forbindelse med beretningen.

teba

Læs også