bannerPos

Ny vaccine kan halvere antallet af Streptococcus uberis yverbetændelser

Hypra er klar med en vaccine mod yverbetændelse forårsaget af Streptococcus uberis. Arkivfoto
19-08-2020 14:47

Hipra lancerer nu Ubac, der, i følge virksomheden, er den første markedsførte vaccine mod yverbetændelse forårsaget af bakterien Streptococcus uberis.

Forekomsten af Streptococcus uberis har gennem tiderne været stigende, både i Danmark og i resten af verden. Nu lancerer Hipra en vaccine mod præcis denne type yverbetændelse.

- Det er en milepæl inden for forebyggelse af yverbetændelse, at det nu er lykkedes at udvikle en effektiv vaccine mod denne frustrerende sygdom, skriver Hipra i en pressemeddelelse.

Vaccinen hedder Ubac og har i et stort feltstudie vist at kunne reducere antallet af kliniske yverbetændelser forårsaget af Str. uberis med 50 procent. Forsøget viste også, at der var et mindre mælketab i gruppen af vaccinerede køer samt en reduktion i celletallet i de inficerede kirtler.

- Vaccinationsprotokollen er specielt designet til at beskytte koen gennem goldperiode og tidlig laktation, hvor størstedelen af Str. uberis infektionerne opstår, fortæller Hipra.

Vejen-virksomheden er et spanskejet medicinalfirma med fokus på forebyggelse af sygdomme inden for husdyrproduktionen. Deres primære interesse er vacciner og vaccinationsudstyr til produktionsdyr.

Hipra lancerede for 10 år siden vaccinen StarVac® mod yverbetændelser forårsaget af bakterierne Staf. aureus og E. coli. Vaccinen har hidtil været den eneste vaccine imod yverbetændelser på det europæiske marked og med lanceringen af Ubac®, føler Hipra, at de har sat sig tungt på området omkring forebyggelse af yverbetændelse.

teba

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next