bannerPos

Seges klar med gratis engelsk-materiale

11-04-2019 07:45

Seges tilbyder både gratis film og digitale kurser på engelsk.

En stadig større del af arbejdsstyrken på danske kvægbedrifter har ikke dansk som modersmål. Derfor har Seges efterhånden en væsentlig mængde informationsmateriale på engelsk, som kan hentes eller ses gratis på landbrugsinfo.dk og seges.tv.

Hvis man på seges.tv først vælger fanen »kvæg« og derefter menupunktet »English«, vælter det frem med små faglige film med engelske undertekster. Særligt emnet malkning er godt afdækket med adskillige film, men også emner som arbejdssikkerhed, hygiejne i kælvningsboksen og håndtering af dyr findes der gode, korte film om.

Ligeså er der et hav af gratis digitale kurser på landbrugsinfo, hvor du også finder en engelsksproget version af den »test«, der viser, hvilken motivationstype den enkelte medarbejder er, og hvordan man dermed lettest skaber en motiverende arbejdsdag for den enkelte.

Sidst men ikke mindst kan du også via siden maelkekvalitet.dk bestille pjecen »Milking and hygiene« til brug ved oplæring af nye malkere, der foretrækker skriftligt materiale.

Seges arbejder fortsat på at få endnu mere engelsksproget materiale ud til medarbejderne på danske kvægbrug. Blandt andet er der engelske versioner af de digitale kurser om mælkekvalitet og kælvningsmanagement på vej. Hvis du har ris, ros eller konkrete ønsker til andet materiale, kan du kontakte Seges.

dbj

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next