bannerPos

Udvidelse på nordjysk mejeri

Over de kommende fem år skal der udbygges for 100 millioner kroner på Nørager Mejeri. Arkivfoto
14-11-2019 10:44
Nørager Mejeri ved Hobro udvides for 100 millioner kroner.

Der skal produceres mere ost på det nordjyske Nørager Mejeri ved Aalestrup, nordvest for Hobro. Det skriver FødevareWatch med Nordjyske som kilde.

Mejerikoncernen Nordex vil over de næste fem år udvide produktionen for 100 millioner kroner. Det vil ske løbende.

Fredag satte Nordex-direktør Martin Aagaard Pedersen skovlen i jorden for første gang, og over de kommende fem år vil man ved mejeriet i Nørager bygge en ny 1500 kvadratmeter stor indvejningsbygning og et nyt mælkebehandlingsanlæg, der skal afløse det nuværende, som er fra 1959, skriver Nordjyske ifølge FødevareWatch.

Det fremgår, at der ikke umiddelbart er udsigt til, at staben på 140 medarbejdere skal øges.

Hvid ost til udlandet

Nørager Mejeri blev overtaget af Nordex Food i 1984. Nordex Food A/S er et privatejet mejeriselskab, der producerer og sælger mejeriprodukter til store dele af verden. Fokus ligger på de hvide oste, der både produceres på Nørager Mejeri samt på mejerier i Østrig og Rumænien, fremgår det af mejeriets hjemmeside.

Det er hvide oste med inspiration fra landene omkring Middelhavet, og 97 procent af produktionen afsættes i udlandet.

- Engang var hvid ost mest kendt som feta, efter den græske ost af samme navn, men i dag ses feta som én ost af mange forskellige i familien af hvide oste. Vores udgave kalder vi for salatost og bruger fællesbetegnelsen hvid ost for kategorien, lyder det fra mejeriet.

laj

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next