bannerPos

Udvidelse på nordjysk mejeri

Over de kommende fem år skal der udbygges for 100 millioner kroner på Nørager Mejeri. Arkivfoto
14-11-2019 10:44

Nørager Mejeri ved Hobro udvides for 100 millioner kroner.

Der skal produceres mere ost på det nordjyske Nørager Mejeri ved Aalestrup, nordvest for Hobro. Det skriver FødevareWatch med Nordjyske som kilde.

Mejerikoncernen Nordex vil over de næste fem år udvide produktionen for 100 millioner kroner. Det vil ske løbende.

Fredag satte Nordex-direktør Martin Aagaard Pedersen skovlen i jorden for første gang, og over de kommende fem år vil man ved mejeriet i Nørager bygge en ny 1500 kvadratmeter stor indvejningsbygning og et nyt mælkebehandlingsanlæg, der skal afløse det nuværende, som er fra 1959, skriver Nordjyske ifølge FødevareWatch.

Det fremgår, at der ikke umiddelbart er udsigt til, at staben på 140 medarbejdere skal øges.

Hvid ost til udlandet

Nørager Mejeri blev overtaget af Nordex Food i 1984. Nordex Food A/S er et privatejet mejeriselskab, der producerer og sælger mejeriprodukter til store dele af verden. Fokus ligger på de hvide oste, der både produceres på Nørager Mejeri samt på mejerier i Østrig og Rumænien, fremgår det af mejeriets hjemmeside.

Det er hvide oste med inspiration fra landene omkring Middelhavet, og 97 procent af produktionen afsættes i udlandet.

- Engang var hvid ost mest kendt som feta, efter den græske ost af samme navn, men i dag ses feta som én ost af mange forskellige i familien af hvide oste. Vores udgave kalder vi for salatost og bruger fællesbetegnelsen hvid ost for kategorien, lyder det fra mejeriet.

laj

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next