Udvidelse på nordjysk mejeri

Nørager Mejeri ved Hobro udvides for 100 millioner kroner.

Der skal produceres mere ost på det nordjyske Nørager Mejeri ved Aalestrup, nordvest for Hobro. Det skriver FødevareWatch med Nordjyske som kilde.

Mejerikoncernen Nordex vil over de næste fem år udvide produktionen for 100 millioner kroner. Det vil ske løbende.

Fredag satte Nordex-direktør Martin Aagaard Pedersen skovlen i jorden for første gang, og over de kommende fem år vil man ved mejeriet i Nørager bygge en ny 1500 kvadratmeter stor indvejningsbygning og et nyt mælkebehandlingsanlæg, der skal afløse det nuværende, som er fra 1959, skriver Nordjyske ifølge FødevareWatch.

Det fremgår, at der ikke umiddelbart er udsigt til, at staben på 140 medarbejdere skal øges.

Hvid ost til udlandet

Nørager Mejeri blev overtaget af Nordex Food i 1984. Nordex Food A/S er et privatejet mejeriselskab, der producerer og sælger mejeriprodukter til store dele af verden. Fokus ligger på de hvide oste, der både produceres på Nørager Mejeri samt på mejerier i Østrig og Rumænien, fremgår det af mejeriets hjemmeside.

Det er hvide oste med inspiration fra landene omkring Middelhavet, og 97 procent af produktionen afsættes i udlandet.

- Engang var hvid ost mest kendt som feta, efter den græske ost af samme navn, men i dag ses feta som én ost af mange forskellige i familien af hvide oste. Vores udgave kalder vi for salatost og bruger fællesbetegnelsen hvid ost for kategorien, lyder det fra mejeriet.

laj

Læs også