Velbesøgt Limousine onlineauktion

609 computere, tablets og telefoner var i brug da Dansk Limousine Forening holdt online-auktion som erstatning for forårets fysiske auktion, som på grund af corona-virussen blev erstattet af en auktion over nettet. 14 ud af 15 katalognumre blev solgt til priser mellem 15.000 og 28.500 kroner.

En eftermiddag sidst i marts satte Limousine-Danmark sig til rette hjemme i stuerne med tændte computere, tablets og telefoner. Der skulle bydes eller følges med i Dansk Limousine Forenings auktion over 15 katalognumre af udtagne limousiner.

Fra hjemmesidens statistik, kan foreningen se, at siden havde 609 såkaldt unikke besøgende på auktionsdagen, hvilket vil sige 609 forskellige computere, tablets og telefoner.

Statistikken vidner om 54.000 sidevisninger den dag, hvilket er en mangedobling af hjemmesideaktiviteten på en normal søndag. Medvirkende til de mange visninger var blandt andet præsentationsmaterialet for dyrene, herunder stamtavler, beskrivelser og små videoklip.

Nervepirrende timer

Auktionen blev på flere måder meget nervepirrende. Den normale auktionsnervøsitet omkring købelyst og priser blev nemlig undervejs krydret med nogle tekniske problemer, som betød at systemet på et tidspunkt gik helt ned og måtte genstartes.

Heldigvis havde foreningen en hotline direkte til hjemmesidens leverandør, som ydede teknisk support og fik systemet op at køre igen. Publikum bar heldigvis over med den ufrivillige ventetid.

Dyrene solgt for 300.000 kroner

Bydelysten var rigtig god på de fleste af dyrene.

Ni tyre blev solgt til priser mellem 17.000 og 28.500 kroner. Tre kvier blev solgt til priser mellem 15.000 og 25.000 kroner. Og to køer blev solgt for henholdsvis 17.500 og 23.000 kroner.

Der blev i alt solgt dyr for i alt 300.000 kroner.

Foreningen vurderer, at priserne ved en fysisk auktion ville have været på samme niveau som de opnåede online-priser.

Erfaringerne fra online-auktionen kan bruges

Bestyrelse, auktionsudvalg med videre, er alt i alt meget tilfredse med den gennemførte online-auktion.

- Selvfølgelig manglede det store fysiske fællesskab, stemningen og auktionarius’s stemme. Men vi har nu set, at online-auktion af avlsdyr teknisk set fint kan lade sig gøre, og at der kan også opnås priser på niveau med priserne ved en fysisk auktion. Der er selvsagt høstet mange værdifulde erfaringer undervejs i forløbet, og de skal naturligvis bruges når og hvis der igen skal gennemføres en ny online-auktion, lyder det fra foreningen.

teba

Læs også