bannerPos

Endnu et indhug mod naturplejen

Naturplejer Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

AF: DEBATINDLÆG

13-02-2020 22:24

Naturplejer Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

60 års naturpleje udført af de lokale familielandbrugere ophører nu på grund af Naturstyrelsens nye praksis om ønsket om større sammenhængende arealer.

Et areal ved Slettestrand på 377 hektar, der har været opdelt i flere indhegninger, hvor Familielandbruget servicerede deres medlemmer ved at tage deres kvier på græs, såvel konventionelle som økologiske, er slut. Inddelingen af arealet er ophørt. Man har lavet de mange indhegninger om til 2 store indhegninger. Krav til fremtidig lejer er, at arealet skal afgræsses med ejers egne dyr, enten kvæg eller heste.

Det sætter en stopper for 20 års lokalforankret praksis med fællesgræsning, og mindre dyreholderes adgang til arealerne. Der har været tale om besætninger, hvor der ingen anmærkninger var til dyrenes ve og vel.

En ære slutter

Et samarbejdets æra i naturplejens tjeneste er sluttet med et ministerielt pennestrøg.

Nu er arealet overtaget af en svine-bonde fra Vestervig med en besætning på 500 søer og 28 kreaturer, jfr. chr. registeret. Der er over 100 km fra hans ejendom til græsningsarealerne.

Det bliver spændende at se, om mandens mangel på kreaturer kan få ham til at lukke grise ud på de fredede arealer, der ligger op ad sommerhuse.

Under alle omstændigheder slutter en epoke med godt fællesskab om fællesgræsning – det er synd og skam for naturen, for kreaturerne og for et stærkt fællesskab her i Hanherrederne – men selvfølgelig en sejr for bureaukratiet.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.
Side 1 af 1772 (35439 artikler)Prev1234567177017711772Next