bannerPos

Uværdig kritik: - Ulykker skyldes ikke »vanvidskørsel«

Et tæt samarbejde resulterede blandt andet i 2017 i udgivelse af en rapport fra Havarikommissionen omhandlende »Traktorulykker« (Rapport nr. 14). Denne rapport har dybdeanalyseret 25 trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer har været involveret. Arkivfoto at køretøjer, som ikke har noget med ulykker at gøre

Debatindlæg

16-04-2019 11:06
Kritikken af unges kørsel med landbrugsmaskiner er uværdig og injurieberettiget. Det er usaglige og uværdige påstande, nævner skribenten om den kritik, som formænd for syv landboforeninger har rejst.

Af Knud-Erik Clausen, Holtegaardvej 3, 4930 Maribo

Under overskriften »Vi skal ha’ stoppet de unges vanvidskørsel nu« føler formændene fra syv landboforeninger sig berettigede til – på baggrund af fire uheld – at rette uhæmmet kritik af vores dygtige og engagerede medarbejdere.

Henvisningen til de fire uheld har dog stort set ikke sammenhæng med formændenes budskab. Konkret ved uheldet på Vestlolland var der tale om en personbil, der ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og kørte direkte ud foran en gyllelastbil. Her var det alene på grund af den kompetente chauffør på gylletransporten, som det lykkedes at undvige personbilen, at den pågældende ulykke ikke fik dødelig udgang.

I følge formændenes påstand foregår vanvidskørslen på baggrund »af litervis af energidrik, et karton smøger eller måske det der er endnu værre«, hvad der så end menes med det? En påstand, der ikke er værdig og direkte injurieberettiget.

Andre årsager

Fra landbrugets side har vi for år tilbage oprettet en arbejdsgruppe for primærlandbrugets trafik sammensat af mange brancher. Gennem tæt dialog årligt med de respektive myndigheder, politi samt vejmyndigheder, gør vi konstant en indsats for at minimere uheld.

Dette arbejde resulterede blandt andet i 2017 i udgivelse af en rapport fra Havarikommissionen omhandlende »Traktorulykker« (Rapport nr. 14). Denne rapport har dybdeanalyseret 25 trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer har været involveret. Det har helt utraditionelt været behov for at tage udgangspunkt i 3 års uheld på grund af de få uheld, samlet set dækkende 2 procent af alle personskadeulykker i trafikken. Rapporten peger på især venstresvingsulykker, manglende eller ikke tilstrækkelig tegngivningsapparater, lygter, spejle m.m. som ulykkesårsag.

Rapporten nævner altså ikke på ét punkt de pågældende formænds påstande, og disse påstande er derfor direkte usaglige, udokumenterede og uværdige for vores erhverv.

Hetz på sociale medier

Et sådan udokumenteret og usaglig angreb på vores dygtige og engagerede medarbejdere må vi alle i erhvervet tage kraftig afstand fra. Vi skylder vores medarbejdere en uforbeholden undskyldning, hvor især de pågældende formænds udmeldelse, desværre har afstedkommet en uhørt og uberettiget hetz på de sociale medier.

Fortsat et godt og sikkert forår! 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer