Hvis man vil sætte tænderne i flæskesteg til jul, må man hoste op med mere end sidste år. Omvendt kan fjerkræelskere slippe billigere end ved julen sidste år.
Julen varer længe - koster mange penge. Sådan lyder det som bekendt i julesangen »Højt fra træets grønne top« men i år får de profetiske ord også vægt i tegnebogen. For det bliver dyrere for danskerne at holde jul i år, skriver TV2 Nyhederne.
TV-stationen har fået Danske Bank til at regne på, hvad de typiske varer kommer til at koste med højde for inflation, og banken konkluderer, at julebudgettet nok bliver større i år end sidste år. Varer som svinekød, marcipan og smør er steget i pris, men det er intet mod, hvor meget dyrere chokolade er blevet.
Prisstigningerne på svinekød, marcipan og smør er på hhv. 1,8, 3,4 og 7,1 procent i forhold til julen sidste år, mens chokolade er steget med hele 23,3 procent. Det skyldes blandt andet en historisk dårlig kakaohøst i Sydamerika.
Til gengæld er der godt nyt for de mange danskere, der spiser and til jul. Priserne på fjerkræ er således faldet med 3,1 procent.