Danish Crown: Oksekødshandlen har ramt et lavere blus

Danish Crown har fortsat godt i gang i salget af oksekød, omend salget på denne tid af året har fundet et lavere niveau.

Handlen på det europæiske marked for okse- og kalvekød flyder stadig fornuftigt, men på et forventeligt niveau for årstiden, hvor aktiviteten er på lavere blus. Det kommer til udtryk på hele kontinentet, hvor kadencen er sat ned. Det skriver Danish Crown Beef i sin ugentlige markedsopdatering. Her fremgår det, at kreaturnoteringerne fra uge 45 er uændret i alle kategorier.

- Vi har egentlig et fornuftigt salg i Danmark båret af vores kampagneaktivitet i samarbejde med kæderne, men november er en stille måned, fordi især grisen kommer i fokus. Derfor er der en lille pil nedad på mængderne, der handles, så det handler for vores vedkommende om, at vi holder dampen oppe frem til nytårssalget, som bliver det næste højdepunkt for oksekødets vedkommende, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Eksportmarkeder

Det kommer både til udtryk i detailhandlen og i salget til restauranter, kantiner og grossister, hvoraf sidstnævnte gør sig klar til den kommende julefrokostsæson. Salget udenfor Danmarks grænser er fortsat ok til Sydeuropa, mens priserne udenfor Europa er mindre attraktive, oplyser den danske slagterikoncern.

- Der er meget forskelligartede priser i verdenshandlen, og flere steder er ikke attraktive for os. Derfor holder vi os tæt på vores gode kunder, men vi ser udbudte partier, som ligger noget under prisen, og det kunne tyde på, at nogle af vores konkurrenter i højere grad end os begynder at mærke den mere træge handel, siger Henning Sønnichsen.

Konkurrenten Himmerlandskød har i uge 44 valgt at holde sine noteringer uændret. Her melder man ligeledes om en roligere periode i salget op til juletiden, både på hjemme- og eksportmarkederne.

- På hjemmemarkedet er afsætningssituationen præget af stabile aftaler med de danske detailhandelskæder. Det gælder særligt de traditionelle efterårsudskæringer, der, for nuværende, er størst efterspørgsel på. De dyrere udskæringer har sværere ved at finde afsætning, hvilket er karakteristisk for denne tid på året. Eksporten til Sydeuropa, særligt Italien og Spanien, er fortsat koncentreret om bagfjerdinger, mens forfjerdinger er under pres, skriver Himmerlandskød.

Læs også