AgroMarkets: Egyptens kurs kan rykke balancen på kornmarkedet

Balancen på verdensmarkedet bliver rykket, hvis Egypten fastholder en markant reduceret import. Det vil betyde, at Rusland skal sælge store mængder af sin eksporthvede til andre lande.

Det vurderer AgroMarkets i en ny analyse på www.agromarkets.dk.

- Egypten er verdens største importør af hvede, og i 2023 importerede landet hele 11 millioner ton for året som helhed. Meget peger i retning af, at egypterne vil efterspørge en noget mindre mængde i år, faktisk kun 7 millioner ton, lyder det fra handelsrådgivningsfirmaet, og fortsætter:

- I 2023 leverede Rusland over to tredjedele af den hvede, som egypterne importerede, så derfor vil de kræve, at russerne finder andre steder at sælge de ton, som Egypten ikke efterspørger i år. For 2023 solgte Rusland ikke mindre end tæt på 7,5 millioner ton til egypterne, og fastholder russernes deres markedsandel for 2024, vil dette tal kun blive i underkanten af 5 millioner ton.

- Det vil sige, at russerne skal ud på verdensmarkedet og sælge yderligere 2,5 millioner ton, da der p.t. ikke er noget, som peger i retning af en mindre russisk avl for 2024.

Læs også