Danish Crown Beef har den seneste periode oplevet stigende tilmelding af kreaturer til slagtning, og det betyder, at slagteriet i Aalborg igen sættes op på fuld kapacitet noget før oprindeligt planlagt efter at have været på fordeling siden uge 4. Det skriver Danish Crown Beef i sin ugentlige markedsopdatering. Her fremgår det også, at slagteriet fastholder sin notering i alle kategorier, i uge 11.
Der er fortsat rolige tilstande på det europæiske marked for okse- og kalvekød, melder Danish Crown. Handlen forløber efter de sædvanlige mønstre for årstiden, hvor det danske marked primært drives af kampagnerne.
- Vores slagtninger stiger en anelse, og det betyder, at slagteriet i Aalborg vender tilbage til fem dages rotation. Det passer ganske udmærket, for vi skal have råvarer på plads til de kampagner, som finder sted i detailhandlen i den kommende periode. Samtidig er der ikke længe til, vi kigger ind i grillsæsonen, selvom kalenderen kun lige er vendt til marts, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.
Sydeuropæiske stabilitet
Udover detailhandlen er der er også mere positive tendenser i salget til restauranter, kantiner og storkøkkener, hvor en lille pil op på burgere sender de første signaler om forår. Markederne i Sydeuropa opfører sig også traditionelt for årstiden, oplyser slagteriet.
- Vi har et fortsat fint aftræk til Italien og Spanien, hvor der aftages pistoler, rygge og højreb. Grækenland er helt som forventet gået ned i kadence i forbindelse med deres religiøse fasteperiode, så der er ikke nogen overraskelser på eksportmarkederne, siger Henning Sønnichsen.
Konkurrenten, det privatejede Himmerlandskød, har i uge 10 hævet sin notering med 25 øre i tre af sine kategorier, for de unge dyr. Her melder man også om en stabil efterspørgsel fra de sydeuropæiske markeder.