Opadgående trend på Nord-West-noteringen

Noget kunne tyde på, at den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er på vej ind i en opadgående trend. I denne uge stiget noteringen med én euro til 24 euro, og indikationerne peger på at noteringen også i næste uge vil stige.

Stemningen på smågrisemarkedet bliver efterhånden bedre. Det skriver Danske Svineproducenter i en kommentar. Den tyske omsætterorganisation VEZG betegner efterspørgslen som god. Samtidig aftager udbuddet. 

Som følge heraf hævede SPF-selskabet sine puljenoteringer med 15 kroner i torsdags, mens de hollandske smågrisenoteringer steg med 0,50 – 1,00 euro i sidste uge. I Tyskland fortsætter problemet med, at mange slagtesvinestalde ikke tømmes til tiden pga. den store udbudspukkel på slagtesvinemarkedet. Ikke desto mindre fortsætter de fleste tyske smågrisenoteringer den stigende pristendens.

Puklen bliver mindre

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN udgør udbudspuklen lige nu cirka en million grise på det tyske slagtesvinemarked. ISN er imidlertid fortrøstningsfuld i forhold til, at udbudspuklen nu kan reduceres med 60.000 – 90.000 dyr per uge i de kommende uger, såfremt slagteaktiviteterne ikke skal reduceres igen i forbindelse med nye coronaudbrud. 

Årsagen til det optimistiske estimat er, at der både importeres færre grise fra Danmark og Holland, og at den tyske smågriseproduktion allerede er faldet markant efter ASF-udbruddet i september måned. Hvis disse estimater holder, er det ikke raketvidenskab at udregne, hvornår slagtesvin igen er efterspurgte på det tyske marked. 

Tyske markedseksperter forventer i hvert fald, at smågrisenoteringerne vil fortsætte med at stige i de kommende uger. Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer således, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige fra 24 til 25 euro. Det svarer til 224 kroner inklusiv vægtregulering.

hka

Læs også