Kreaturnotering stiger med 30-50 øre

Danish Crown Beef hæver kreaturnoteringen for køer og kvier over 16 måneder med 30-50 øre. Det samme for køer over 42 måneder. Alle øvrige kategorier er uændrede.

Fredag hævede Danish Crown Beef kreaturnoteringen for køer og kvier over 16 måneder med 30-50 øre, og det samme skete for køer over 42 måneder. Alle øvrige kategorier er uændrede.

- Markedet for okse- og kalvekød i Europa er præget af mindre mængder ovenpå helligdagene, som gør, at lagrene hos de fleste aktører er blevet reduceret for at følge efterspørgslen. Det er især mængden af køer til slagtning, som lige nu er lav.

- Hele markedet mangler køer til slagtning. Det er både småkød til hakkekødet, som har fået en længere sæson grundet det manglende grillvejr, og de færdigfedede restaurantkøer til Sydeuropa og gastronomien. Her har helligdagene sat lagrene ned på et minimum, og det gør, at vi lige nu løber stærkt for at lukke ordrerne, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef, i koncernens markedskommentar.

Kører godt

Salget af kalvekød kører godt på det danske detailmarked. Salget til Sydeuropa fortsætter på et uændret godt niveau, hvor især Grækenland er kommet op igen. Salget til cafeer og restauranter i Danmark er stadig præget af det dårlige vejr, og at det stadig er den indledende fase af genåbningen.

- Handlen foregår med forholdsvis kort horisont, fordi mængderne er små, og samtidig er effekten af genåbningen ikke fuldstændig klar. Derfor vil ingen binde sig på lange kontrakter, fordi priserne hele tiden er under lup, siger Henning Sønnichsen.     

Læs også