50 øre op for oksekødet

Et stærkt europæisk marked er medvirkende til, at Danish Crown øger noteringen for alle kategorier oksekød med 50 øre i næste uge.

Der er en virkelig god efterspørgsel på det europæiske marked for okse- og kalvekød. Der er bredt set et lavt udbud, så salget sker generelt til stigende priser. Og det får nu indflydelse for oksekødsnoteringen, der stiger for alle kategorier med 50 øre fra næste uge.

- Det går så hurtigt lige nu, at vi oplever flere kunder i detailhandlen på eksportmarkederne, der trækker sig for lige at se tiden an. Omvendt er der en god efterspørgsel fra de store ferielande, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Stabil drift

Situationen er en anden på det danske marked. I detailhandlen er salget faldende efter mere end et år med stor interesse fra madglade forbrugere. Aktiviteten er til gengæld stigende til foodservice, men fortsat ikke på normalt niveau.

- Der er fuld fart på leverancerne til cafeerne, men genåbningen er kommet for sent til, at vi har den normale aktivitet på konferencecentre og familiefester, og derfor er efterspørgslen på eksempelvis kalvekød ikke helt, hvor vi gerne ville være. Det går dog den rigtige vej, så hen over sommeren har vi en tro på, at markedet normaliserer sig, siger Henning Sønnichsen.  

En stabil drift i indeværende uge på Danish Crown Beefs slagterier betyder, at der er blevet slagtet som forventet. Tilmeldingen til næste uge er normal for årstiden.

Læs også