Uændret kreaturnotering

Færre europæiske slagtedyr giver gode handelsbetingelser, lyder det fra Danish Crown Beef, der fastholder noteringen for oksekød.

En generel høj notering, høj efterspørgsel på oksekød, men mindre fald i antallet af slagtedyr på europæisk plan er med til at drive markedet for oksekød i vejret. Det er dog ikke ensbetydende med, at Danish Crown Beef farer ud med tilbud til hverken danske eller udenlandske kunder, fortæller selskabet i en kommentar til, at det i næste uge fastholder kreaturnoteringen.

- Der er derfor så småt tegn på, at de tidligere ugers træge perioder er ved at vende. I Sydeuropa lægger blandt andre Italien pæne ordrer på både rygge og bagfjerdinger. Generelt er efterspørgslen markant fra Island i nord til Asien i øst. Manglen på dyr kan blandt andet tilskrives en forskydning i markedet, hvor Canada efter en række atypiske BSE-tilfælde midlertidigt er udelukket fra det kinesiske marked, Filippinerne, m.fl., lyder det fra Danish Crown Beef i markedskommentaren.

De første grillordrer lukket

Det betyder omvendt, at canadierne sender deres produkter mod USA og selv efterspørger dansk kød.

- Canadierne er fortsat interesserede i at lukke meget pæne ordrer på forhånd til fornuftige priser. Men det viser blot, hvordan lukningen af ét marked kan forskyde hele forsyningskæden. Vi oplever også lige nu, at grænsehandlen mellem Norge og Sverige rører på sig i takt med at restriktionerne løftes i slutningen af uge 4. Selvom den norske stat har forsøgt at lægge en dæmper på det med lavere priser på sodavand og snus, forventer vi et pænt aftag fra grænsebutikkerne mod nord, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef, der ser fortrøstningsfuldt på grillsæsonen. Selskabet har allerede lukket de første grillordrer til detailhandelen.

Læs også