Notering for oksekød falder

Danish Crown Beef sænker noteringen i næste uge. Himmerlandskød A/S's notering er faldet med 50 øre.

Alle kategorier bliver sænket med 30 øre fra på mandag. Således lød beskeden fra Danish Crown Beef fredag over middag.

Ifølge selskabets markedsberetning er der dog en fornuftig eksport og solid afsætning. 

- Der er fortsat god gænge i det europæiske marked for okse- og kalvekød. Danish Crown Beef ser fortsat en fornuftig afsætning til Sydeuropa, hvor de gængse markeder lægger fornuftige og pæne ordrer. Det er helt typisk for årstiden, at salget ligger på det nuværende niveau. Det er dog værd at bemærke, at forbruget i de nævnte markeder også er ramt af en stigende inflation, der presser forbrugerne, lyder det.

- Vi har rigtig god dialog med mange kunder, der også lægger pæne ordre uge for uge, men vi er også i en årstid, hvor der er mindre run på salget, så vi skal opsøge flere kunder for at få afsat vores ordre, siger salgsdirektør i Danish Crown Beef, Henning Sønnichsen.

Fornuftigt i Danmark

På det danske marked er der et fornuftigt niveau af ordrer til de detailbutikker, hvor det især er kampagner, der er med til at drive salget frem. Mens food service-markedet i Danmark er meget skiftende uge til uge.

- Det er fortsat min forventning, at vi vil se priserne justere sig over de kommende uger, men vi har en bred palette af kunder, der sikrer, at vi kan få afsat mængderne og undgå opbremsninger i markedet og vores afsætning, siger Henning Sønnichsen.

Det privatejede slagteri Himmerlandskød A/S melder om et vigende salg af okse- og kalvekød, og derfor har slagteriet nedjusteret noteringen med 50 øre pr. kilo på alle kategorier.

Slagteriet mærker, at foodservice køber ind på korte kontrakter, og at forbrugerne foretrækker billige udskæringer.

 

 

Læs også