Guldprisen er ikke sikker havn lige nu

Jeg er kommet ud af mit køb i guld med god profit. Mit profitstop blev eksekveret i sidste uge, og nu vil jeg sætte mig stille og (u)roligt ned og se på hvad der udspiller sig på alverdens børsmarkeder. For intet er som før. Guldprisen er under normale omstændigheder at opfatte som sikkerhavn under krisetider. Det er blot ikke tilfældet lige nu.
Jeg gik første gang i køb på guld tilbage i slutningen af 2018, da guldprisen pludseligt begyndte at vise styrketegn. På daværende tidspunkt lå guldprisen i omegnen af 1.200 dollar pr. tory ounce. For blot to uger siden var guldprisen oppe og ramme et nyt toppunkt i godt 1.700 dollar pr. troy ounce. Det viste sig at være et niveau som guldprisen ikke kunne komme over. Af samme grund flyttede jeg mit salgsstop, som skrevet her i avisen forleden, op til 1.535 dollar pr. troy ounce, for dermed at sikre profit i mit køb. Dette salgsstop blev så taget ud i sidste uge. Derfor er jeg nu ude af mit køb i guld, og jeg stiller mig i stedet afventende ud på sidelinjen, og afventer at vi måske får et nyt signal til køb.
Samtidig vil jeg endnu ikke gå i salg på guld – det vil sige jeg vil ikke shorte endnu. Det skyldes, at der er massiv støtte til guldprisen i nedadgående retning omkring aktuelt prisniveau. Indtil videre har guldprisen afvist bund og støtte fra sidste år ved lige godt 1.440 dollar pr. troy ounce. Først hvis guldprisen bryder under dettte bundniveau, vil jeg gå fra afventende position til en decideret short.
I givet fald ser jeg mulighed for, at guldprisen skal falde tilbage mod området omkring 1.200 til 1.300 dollar pr. troy ounce. Men det forudsætter, at guldprisen vil bryde de nævnte 1.440 dollar pr. troy ounce.
I opadgående retning vil jeg vurdere, at der er modstand til guldprisen i 1.575 dollar pr. troy ounce. Et brud her over vil signalere, at guldprisen igen skal til at stige.  Der er dog ikke de bedste perspektiver for en stigende guldpris lige nu, hvis vi kan tage signalerne fra dette tekniske indikatorer som gode varer. Sålede har vi med sidste uges svage lukning fået det, der hedder negativ divergens i de tekniske indikatorer, RSI og MACD. Med negativ divergens mener jeg, at indikatorerne ikke længere bakke op om, at guldprisen skal stige. Derfor bakker de tekniske indikatorer også op om, at jeg nu er gået ud af mit køb i guld.

 

Guld, 1st pos.

Aktuel pris: 1.463 USD/troy ounce

Anbefaling

Guldprisen gik tilbage i ned-trend i sidste uge med bruddet under 1.535 dollar. Nu er der i stedet risiko for et fald tilbage mod 1.200 til 1.300 dollar pr. troy ounce. Lige nu forholder jeg mig afventende. Men bryder guldprisen under 1.445 dollar vil jeg gå i salg. Derimod vil jeg igen gå i køb ved brud op over 1.575 dollar.

Analyse

Modstand: 1.575 $

Støtte: 1.445 $

Trend kort: Ned

Trend lang: Op?

Læs også