Kina vil øge produktionen af svinekød op til nytåret

Den kinesiske landbrugsminister beder landets sydlige regioner om at øge produktionen af grisekød op til kinesisk nytår.

Han Changfu, som han hedder, har ved et møde med embedsmænd fra ni sydlige kinesiske regioner bedt om, at regionerne øger bestræbelserne på at øge svineproduktionen, rapporterer Reuters bureau ifølge Landbrug & Fødevarers nyhedsbrev, Markedsnyt for grisekød.

- Bekymret over udsigten til mangel på grisekød har myndighederne i Beijing på det seneste taget en række initiativer, der skal øge produktionen af grisekød. Ligeledes har man støttet initiativer til en øget produktion af andre kødtyper. I en meddelelse på landbrugsministeriets website har Han i går søndag sagt, at et øget udbud af grisekød er afgørende for at stabilisere priserne. Og de lokale myndigheder skal arbejde for at øge udbuddet af grisekød op til det kinesiske nytår sidst i januar, skriver Markedsnyt for grisekød. 

Embedsmændene fra de ni sydlige regioner blev også på mødet beordret til at gennemføre centralmyndighedernes initiativer til en øget finansiel støtte og tildeling af land til interesserede svineproducenter.

Ifølge ministeriets data er svinepriserne faldet siden starten af november, men ligger fortsat langt højere end for et år siden.

- Kinas Vice Premierminister Hu Chunhua har tidligere i år sagt, at grisekød har en ”uerstattelig vigtig rolle” i at sikre fortsat økonomisk og politisk stabilitet i Kina, lyder det fra Markedsnyt for Grisekød.


 

Læs også