bannerPos

Markedsnoter: Svinenoteringen stiger med 30 øre

15-08-2019 17:41

Danish Crown lægger 30 øre på kiloprisen, der stiger med 30 øre til 7,70 kroner for uge 34, viser noteringen, som blev offentliggjort torsdag eftermiddag. Til sammenligning steg den tyske notering onsdag til 1,88 euro pr. kg, det svarer til 14,01 kroner.

Igen tryk på markedet for svinekød

Det europæiske marked for fersk grisekød er kommet tilbage fra sommerferien i et meget højt tempo. Efter en lang periode med en sløv efterspørgsel er der nu igen tryk på, fremgår det af Markedsberetningen fra Danish Crown.

- I slutningen af ferieperioden er eksporten ud af Europa steget. Det er ikke voldsomt meget, men sat på spidsen, så er indkøberne kommet hjem til et skrivebord, hvor telefonen kun er i brug, hvis de selv ringer op til deres leverandører. Efterspørgslen er stigende, og det er heldigvis bredt set i markedet, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Afsætningen af forender, bove, nakker og brystflæsk er oppe i højeste tempo, og efter en svag sommer er der nu en stigende efterspørgsel på bacon, kamme og skinker.

- Det er især kammene og skinkerne, der har været udfordringen hen over sommeren, men der ser vi en meget bedre efterspørgsel nu, og det er med til at løfte prisen på hele grisen, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europe er der stigende salg til Kina, mens afsætningen til Japan halter lidt på grund af et stort udbud af varer fra USA og Canada.

Slagtninger udsættes til næste uge

Tilmeldingen til uge 33 blev en lille smule lavere end forventet, og det betyder, at slagtningen af 5.000 grise udsættes til næste uge, skriver Danish Crown i Markedsberetningen.

- Det vil sige, at der næsten er slagtet op, omend de sjællandske andelshavere stadig er en smule efter de øvrige, men det arbejdes hårdt på at få udlignet. I næste uge er kapaciteten tilpasset forventet tilmelding.

- For søernes vedkommende slagtes der op i indeværende uge, og med næste uges kapacitet og tilmelding vil der også blive slagtet op.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose, hedder det i beretningen.

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next