bannerPos

Rapsprisen vender rundt sammen med sojaprisen

Ugegraf for CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel Prisen for sojabønner kommer op igen på håb om at Kina er ved at få kontrol over coronavirusset og på et håb om, at Kina dermed igen kan begynde at købe amerikansk soja, som de har lovet Donald Trump det.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
13-02-2020 21:49
I denne uge er de olierelaterede afgrøder begyndt at stige igen. Det er nye prisstærke takter i sojabønner, der leder opturen i oliekomplekset an. Dette endda til trods for en ellers prissvag USDA-rapport for sojaens vedkommende i tirsdags.

Allerede i sidste uge kunne vi se optræk til en lille vending fra ned til op i prisen for rapsfrø her i Europa. Vendingen kom ovenpå 4 uger med et forholdsvist kraftigt fald i den europæiske rapspris. I indeværende uge bekræftes denne prisstigning i rapsfrø og meget tyder på, at det nu igen skal gå op for rapsprisen i de kommende uger. Det passer nu også meget fint med den reelle situation vi fundamentalt set står med her i Europa. Den europæiske rapsfrø står nemlig ikke alt for godt på markerne. Efter sommerens skuffende høst af rapsfrø i Europa var det i første omgang tørre jordforhold, der gjorde det vanskeligt for landmænd at plante rapsfrø. Efterfølgende fulgte et ekstremt vådt efterår, der heller ikke ligefrem har gavnet situationen for rapsens tilstand. Det betyder, at vi står med det mindste rapsareal i godt og vel 15 år i Europa og en raps, der befinder sig i en meget sårbar tilstand, hvis vejret ikke arter sig eksemplarisk hen over den resterende del af vinteren såvel som hen over forår og sommerens høstperiode.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 
Side 1 af 1773 (35441 artikler)Prev1234567177117721773Next