bannerPos

Rapsprisen vender rundt sammen med sojaprisen

Ugegraf for CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel Prisen for sojabønner kommer op igen på håb om at Kina er ved at få kontrol over coronavirusset og på et håb om, at Kina dermed igen kan begynde at købe amerikansk soja, som de har lovet Donald Trump det.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
13-02-2020 21:49
I denne uge er de olierelaterede afgrøder begyndt at stige igen. Det er nye prisstærke takter i sojabønner, der leder opturen i oliekomplekset an. Dette endda til trods for en ellers prissvag USDA-rapport for sojaens vedkommende i tirsdags.

Allerede i sidste uge kunne vi se optræk til en lille vending fra ned til op i prisen for rapsfrø her i Europa. Vendingen kom ovenpå 4 uger med et forholdsvist kraftigt fald i den europæiske rapspris. I indeværende uge bekræftes denne prisstigning i rapsfrø og meget tyder på, at det nu igen skal gå op for rapsprisen i de kommende uger. Det passer nu også meget fint med den reelle situation vi fundamentalt set står med her i Europa. Den europæiske rapsfrø står nemlig ikke alt for godt på markerne. Efter sommerens skuffende høst af rapsfrø i Europa var det i første omgang tørre jordforhold, der gjorde det vanskeligt for landmænd at plante rapsfrø. Efterfølgende fulgte et ekstremt vådt efterår, der heller ikke ligefrem har gavnet situationen for rapsens tilstand. Det betyder, at vi står med det mindste rapsareal i godt og vel 15 år i Europa og en raps, der befinder sig i en meget sårbar tilstand, hvis vejret ikke arter sig eksemplarisk hen over den resterende del af vinteren såvel som hen over forår og sommerens høstperiode.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next