bannerPos

Skal kornprisen virkeligt falde så meget her hjemme?

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
14-06-2019 16:42
Der går snak i markedet om, at kornprisen i Danmark falder 10 kroner i et huk. Samtidig ser vi markante prisstigninger for korn i både USA og på MATIF i Europa. Prisfaldet i Danmark er ude af kontekst, med det globale marked og giver ikke mening i et større perspektiv.

Jeg har i dag hørt, at den danske kornpris falder med 10 kroner. Det er udelukkende en lokal begivenhed. For kigger vi på verdensmarkedet, så er der ikke noget der indikerer, at kornprisen lige nu skal tage et så stort dyk ned. Men realiteten er ikke desto mindre, at kornprisen falder her i Danmark. Det må give nogle rigtigt fine gevinster til dem, der kan købe korn ind til den pris. For prisen for især majs tager i disse dage et stort ryk op i bå

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next