bannerPos

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Udbuddet af smågrise ikke særlig stort, og slagtesvineproducenternes efterspørgsel stiger i takt med udbudspuklens afvikling på slagtesvinemarkedet, skriver Danske Svineproducenter.
10-08-2020 11:20

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Smågrisemarkedet er stabilt og i balance, melder Danske Svineproducenter.

Udbuddet er ikke særlig stort, og slagtesvineproducenternes efterspørgsel stiger i takt med udbudspuklens afvikling på slagtesvinemarkedet. For frie smågrisepartier er det fortsat lidt vanskeligt at finde en aftager. Ikke desto mindre er næsten alle europæiske noteringer uændrede i den seneste uge, og der er p.t. heller ikke nogen prisændringer i sigte i de kommende uger, lyder det fra producentforeningen.

Klager over ulige konkurrencevilkår

Stor utilfredshed ytrer tyske smågriseproducenter og andre tyske markedsinteressenter for tiden med hensyn til, at det tyske kvalitetssystem QS ikke vil forbyde importen af smågrise fra 1. januar 2021, som ikke er kastreret i overensstemmelse med tysk lovgivning. I Danmark kastreres smågrise typisk under lokalbedøvelse med Procain, mens hollænderne typisk anvender fuldbedøvelse med CO2. Disse to kastrationsmetoder vil ikke være tilladt i Tyskland, når det tyske kastrationsforbud uden bedøvelse træder i kraft den 1. januar 2021. Derfor klager de tyske smågriseproducenter nu over ulige konkurrencevilkår i fremtiden.

Afhængig af bedriftsstørrelsen forårsager kastrationen under fuldbedøvelse med Isofluran, som sandsynligvis vil blive den tyske standardmetode fra 1. januar 2021, meromkostninger på 15-30 kroner pr. smågris. Derfor kræver forskellige tyske interesseorganisationer, at det tyske kvalitetssystem QS ikke må acceptere billigere kastrationsmetoder for importerede smågrise. QS siger imidlertid, at dette ikke er muligt, fordi man har godkendt de udenlandske kvalitetssystemer som f.eks. DANISH-ordningen. Derfor er det p.t. ikke sandsynligt, at eksportvilkårene mht. kastration for danske smågrise ændres, skriver Danske Svineproducenter.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil forblive uændret.

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next