Uændret tysk smågrisenotering

Nord-West noteringen er uændret 71,00 euro (566 kroner inklusiv vægtregulering), oplyser Danske Svineproducenter.

Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 46,60 euro.
 
- Der er fortsat god efterspørgsel på det tyske smågrisemarked, men prisfaldet på det tyske slagtesvinemarked i de seneste uger forhindrer en prisstigning i de vigtigste tyske smågrisenoteringer. I Holland og Danmark er situationen imidlertid lidt anderledes. Hér regner markedsinteressenterne med snart stigende europæiske slagtesvinenoteringer, hvilket resulterer i, at smågrisenoteringerne allerede stiger i disse lande, skriver Danske Svineproducenter i en mail. 

- Tönnies i Tyskland bekræfter de positive udsigter på grisemarkedet. Virksomheden skriver på slagteriets hjemmeside, at den kinesiske nytårsfest er begyndt og slutter den 8. februar. Tönnies er optimistisk i forhold til, at efterspørgslen i Asien igen vil stige efter festaktiviteterne. På det europæiske hjemmemarked er priserne imidlertid under pres. Prisen for hele slagtekroppen er faldet med yderligere 7 cent i den seneste slagteuge, men markedsinteressenterne går ud fra, at priserne for grisekød nu vil stabilisere sig. Nye prispositive impulser forventes først i løbet af februar måned, tilføjer Danske Svineproducenter.
 
Nord-West noteringen vil også i næste uge være uændret 71 euro, hvis man skal bruge den tyske VEZG-smågrisenotering som indikator.
 

Læs også