Sivertsen indgår aftale med Agco på Bornholm

Sivertsen A/S og Agco har indgået aftale om distributionen på Bornholm, hvor Sivertsen samtidig køber Granhøj Landbrugsmaskiner.

En aftale mellem Sivertsen A/S og Agco medfører, at Sivertsen overtager distributionen af Fendt, Massey Ferguson og Valtra på Bornholm, hvor maskinforretningen samtidig har købt Granhøj Landbrugsmaskiner nær Østermarie.

Aftalen træder i kraft den 1. august, og overgangen til Fendt, Massey Ferguson og Valtra passer perfekt med Sivertsens vækstambitioner og optimering af deres brandportefølje inden for deres serviceområde.

- Vi er meget glade for at indgå partnerskab med anerkendte mærker som Fendt, Massey Ferguson og Valtra, siger Bjarne Obel, salgschef hos Sivertsen A/S.

- Det er, tilføjer han, fantastiske mærker med en omfattende portefølje af professionelle traktorer og landbrugsmaskiner, som giver os mulighed for at betjene vores kunder på bedst mulig vis i alle deres landbrugsaktiviteter.

Vigtige kunderelationer

Med opkøbet af Granhøj Landbrugsmaskiner udbygger Sivertsen dermed sine aktiviteter på Bornholm efter maskinforretningen, der har hovedsæde i Roskilde, etablerede sig på øen med en afdeling i Lobbæk i 2020.

Det er ejer Jakob Jensen, der siden 1989 har stået i spidsen for Granhøj Landbrugsmaskiner, som har stået for salget til Sivertsen. Og han er glad for udfaldet.

- Hos Granhøj har vores kunder altid haft førsteprioritet, og det har været en forudsætning for et salg, at køber var en virksomhed, hvor jeg kunne se samme dedikation til høj service, teknisk ekspertise og fokus på langvarige relationer, udtaler han.

Hos Sivertsen er der også stor tilfredshed, og Bjarne Obel ser frem til at udbygge aktiviteterne og berøringsfladen på klippeøen.

- Vi ved, hvor vigtige relationer er på øen, og derfor er vi glade for at overtage en veldrevet forretning og taknemmelige for, at Jakob forbliver i Granhøj i en overgangsperiode, siger Bjarne Obel, og salgschefen understreger samtidig, at Sivertsen fortsat vil servicere New Holland-maskiner fra lokationen i Lobbæk.

Sivertsen kigger også mod syd

Sivertsen arbejder på at åbne en afdeling i Sydsjælland eller på Sydhavsøerne.

Samtidig med offentliggørelsen af Agco-aftalen på Bornholm oplyser Sivertsens salgschef, Bjarne Obel, også, at maskinforretningen arbejder på at etablere en afdeling mere på Sjælland eller Sydhavsøerne.

Sivertsen har her en Agco-aftale omkring forhandlingen af Massey Ferguson, og det gælder både på alle høstmaskiner og traktorer. Forretningen ønsker dog at udvide i området syd for hovedsædet i Roskilde.

- Vi satser også på at styrke vores aktiviteter syd for Roskilde, og vi arbejder derfor på at åbne en afdeling mere, fortæller Bjarne Obel til Effektivt Landbrug.

Han forventer, at virksomheden har nyt om disse planer inden for de næste tre måneder. Flere ting er i spil, og ifølge Bjarne Obel er der intet på plads. Han kan blot oplyse, at den nye afdeling bliver enten et sted i Sydsjælland, på Lolland eller på Falster.

Læs også