Eldrevet ATV til fritidslandbrug

Eco Charger er et eksklusivt engelsk mærke inden for eldrevne ATV’ere, som har masser af fart og kræfter – hvad enten den bruges på gården, stutteriet eller til jagt og andre fritidsaktiviteter.

Eco Chargereren leveres klar til brug i en transportsikker container fra fabrikken i Devon i England.

Den grønne, eldrevne ATV’er, Eco Charger, blev introduceret på danske marked sidste år og forhandles af Overby Export Consulting.

Den fås blandt andet i en version, hvor den yder op til 15kW (20 HK). Den er udstyret med 72 volts batterisystem, seks litiumbatterier, der hver yder 27Ah. og automatisk regenerering af bremseenergien. Det giver rigelig med kapacitet til flere arbejdsdage.

Eco Charger fås også med budgetvenlige batterier af gel-typen, der er vedligeholdelsesfrie. Selve opladningen er meget nem, og man behøver kun en almindelig stikkontakt.

Arbejde og sjov

- Den er et sjovt legetøj, som virkelig er anvendelig på et lille landsted som mit, siger Jeppe Pradsgaard Holm, der har en anskaffet en Eco Charger Lithium Prestige, som er topmodellen udstyret med seks litiumbatterier.

Jeppe Pradsgaard Holm bruger den til forskellige opgaver for at komme rundt på det 15 hektar store landsted, der ligger i kuperet terræn nær Slangerup i Nordsjælland.

Blandt opgaverne er indsamling af frugt, hvor han monterer den med en trailer. Den bliver også brugt til krævende jobs som slåning af græs med en slagleklipper.

For ham var det vigtigt, da han anskaffede Eco Charger ATV’en, at den er eldrevet af hensyn til den grønne omstilling, og at den ikke larmer.

Hans version er udstyret med et system, som automatisk melder og eventuelt lukker ned, hvis den bliver overophedet i forbindelse med arbejdet med den tunge og krævende slagleklipper.

Ifølge Jeppe Pradsgaard Holm er det vigtigt, da der er forskel på brugsmønstret for en almindelig benzin- og en eldrevet ATV.

ATV’ens svar på Tesla

Eco Charger e-ATV’erne findes med træk på to hjul, eller som en 4x4 med træk på alle fire hjul.

Modellerne med firehjulstræk er oplagt til de svære opgaver, da de tackler næsten hvilket som helst terræn grundet 4x4 trækket – i kombination med den meget fine vægtfordeling og et lavt tyngdepunkt.

Eco Charger e-ATV’erne er en miljøvenlig løsning, hvor man kan reducere CO2-udledningen til nul, hvis man lader med strøm fra vedvarende energi. Med det lave støjniveau stresser den ikke dyrene, og der er langt mindre risiko for at vildtet skræmmes bort.

Der er tale om en meget driftssikker ATV, og sammenlignet med konventionelle firehjulstrækkere er der langt mindre vedligeholdelse. Færre bevægelige dele er med til, at driftsomkostningerne er betydeligt lavere.

- Eco Charger er eldrevne ATV’ens svar på Tesla, fortæller Tommy Overby, indehaver af Overby Export Consulting, der tilføjer, at næsten alle modeller leveres med firehjulstræk og litiumbatterier.

Læs også