Åbent hus på torsdag: Fendt vises frem i Tommerup

Fendt-forhandlingen er kommet godt fra start i John Madsen-regiet med jyske TBS Maskinpower som ejere.

Både inde og ude markerer store Fendt-traktorer nye tider hos John Madsen A/S i Tommerup, og for den sags skyld også i Ørbæk.

Siden nytår, hvor maskinhandler John Madsen solgte sin maskinforretning til den store jyske forhandler, TBS Maskinpower ApS, har Fendt været det nye omdrejningspunkt i den fynske maskinforretning.

- Vi er kommet rigtig godt fra start med salg af flere traktorer. Fra første dag har vi haft meget at vise frem. Derfor er det et drømmescenarie og en spændende rejse at være med på. TBS har fuld fart på, og der sker meget hver eneste dag, lyder det fra John Madsen, der som et led i overtagelsen er fortsat som direktør og daglig leder for den fynske del.

Unik chance

Også John Madsen-navnet pryder uændret de to maskinforretninger i henholdsvis Tommerup og Ørbæk. Tommerup, hvor TBS Maskinpower har købt bygningsmassen, fungerer som Fendt kompetencecenter, mens Ørbæk, hvor John Madsen uændret ejer bygningerne, vil være servicepunkt i den nye organisation.

- Det har været en unik chance for mig, at jeg ikke behøver at tænke i generationsskifte. Det kan i forvejen være svært her i maskinbranchen. Men nu er der sat flueben ud for det punkt, og det er jeg enormt glad for, samtidig med at kunne fortsætte i branchen, siger den fynske maskinhandler, som i dagligdagen allerede har vænnet sig til, at han ikke længere er ejer, men i stedet glæder sig over at arbejde sammen med så dedikerede koncernfolk og dygtige Fendt-eksperter.

- Jeg var ikke klar til at stoppe, og nu er det spændende at skulle forholde sig til de nye produkter samtidig med, at vi fortsætter med de hidtidige produkter, og for den sags skyld også uændret servicerer blandt andet New Holland-produkter, som vi er så kendte for.

Helt anderledes muskler

Eneste minus for John Madsen er lukningen af afdelingen i Vester Åby, hvor det hele startede, da han som helt ung måtte overtage faderens smede- og maskinforretning.

- Men det er blevet for lille dernede, og selvfølgelig må jeg bøje mig for udviklingen. I stedet er vi nu blevet en del af noget stort. Det er en helt anderledes verden, hvor der er muskler til kravene og udfordringerne i fremtidens maskinbranche.

- Som eksempel kan vi nu tilbyde brugerkursus for traktorkøberne, og i det hele taget matcher de større og større landbrugsbedrifters storindkøb. Vi har samtidig både rigtig mange produkter og reservedele på hylderne, nævner han og fortæller, at TBS Maskinpower lige har sat 75 nye traktorer i ordre på den tyske Fendt-fabrik.

Åbent hus

John Madsen A/S forhandler hele det brede Fendt-program, lige fra smalsporede traktorer til de største med over 500 hk, mejetærskere, finsnittere og det øvrige græsprogram samt Fendt sprøjter.

Det bliver vist frem, når der på torsdag den 3. marts indbydes til åbent hus-arrangement i maskinforretningen på Ellehaven 1 i Tommerup.

Derudover vises det øvrige og hidtidige program hos John Madsen. Det vil sige blandt andet Kverneland-produkterne, Giant-læssere, Bredal, Krampe-vogne mv.

- Vi har ikke haft tradition for åbent hus i en årrække, men dette er et led i TBS-konceptet fra de øvrige afdelinger. Derfor håber vi, at rigtig mange interesserede vil møde op og se vore nye Fendt-aktiviteter. Desuden vil der være mange gode tilbud i butikken, forsikrer John Madsen og nævner, at der også bliver lejlighed til at møde TBS-direktør Jan Garder og øvrige Fendt-specialister, sammen med repræsentanter fra forretningens hidtidige agenturer.

Der er åbent hus fra klokken 12 til 20, og der serveres pølser og lidt at drikke til alle gæster.

John Madsen A/S

● Etableret i Vester Åby i 1981 af John Madsen, dengang 21 år, som tredje generation i landsbysmedjen

● Efter opkøb af Ørbæk Maskinforretning i 1989 købtes i 2000 Robert Pedersen Maskinservice, Ellehaven 1 i Tommerup

● Frem til 2015 New Holland-forhandler

● 1. januar 2022 sælges virksomheden til den store jyske Fendt-forhandler, TBS Maskinpower ApS, med tilhørende bygninger i Tommerup. John Madsen udlejer bygninger i Ørbæk til de nye ejere. John Madsen A/S er fortsat navnet, og John Madsen fortsætter som direktør for de fynske TBS-aktiviteter

● Tommerup er nu Fendt kompetencecenter med ni tilknyttede medarbejdere og Ørbæk servicepunkt med otte medarbejdere. John Madsen A/S råder over i alt otte servicevogne

● Foruden hele Fendt-programmet indenfor traktorer, høstmaskiner, græsprogram og sprøjter forhandles de hidtidige agenturer som Kverneland, Bredal, Älö, Giant, Krampe m.fl.

Læs også