Jeppe har kurs mod Ukraine med et læs generatorer

Har du en brugt generator – eller vil du donere en ny – så er en selvstændig erhvervsdrivende fra Danmark klar til at køre dit bidrag til den ukrainske grænse for egen risiko og regning.

Ruslands brutale krig mod Ukraine optager alle for tiden. Det gælder også den 46-årige, selvstændige erhvervsdrivende Jeppe Frederiksen fra Odense-forstaden Tarup. Han er derfor gået i gang med at indsamle nye og brugte generatorer, som han vil køre til den polsk-ukrainske grænse i sin store VW Crafter-varevogn.

- Jeg kører, når bilen er fyldt op. Og det går hurtigt lige nu, forklarer Jeppe Frederiksen.

Han har foreløbig fået doneret ti nye generatorer, som kan producere el på basis af benzin eller diesel.

Brug for handling

Effektivt Landbrug er blandt de første virksomheder, der har doneret en ny generator, efter at Jeppe Frederiksen søndag fortalte om sit projekt på Facebook.

- Jeg kan på en måde identificere mig med ukrainerne, der bliver bombet sønder og sammen af Putin. Og jeg synes, jeg må gøre noget. Jeg er familiefar, og kan ikke drage til fronten som soldat. Men jeg har en varevogn. Så nu kører jeg et læs generatorer til Ukraine. Jeg synes, tiden kalder på handling og ikke bare på ord. Og jeg håber, mange vil bidrage, forklarer initiativtageren.

Jeppe Frederiksen peger på, at ikke mindst landbruget er præget af handlekraftige folk, som kan træffe en selvstændig beslutning. Ligesom dansk landbrug har omkring 4.500 ukrainere ansat, og derfor har stærke bånd til netop Ukraine.

Send nye og brugte

- Jeg får hele tiden henvendelser fra folk, som synes, det her er en god idé. Og som gerne vil bidrage. Jeg kan både bruge nye og brugte generatorer. Men jeg er nødt til at bede om, at folk sender dem til mig på min hjemadresse. For ellers kommer jeg til at bruge al min tid på at køre landet rundt, påpeger Jeppe Frederiksen.

Kim Andersen, indehaver af virksomheden PowerGenerator i Middelfart, forklarer, at man helst skal have fat i generatorer på 3.000 W og opefter i størrelse, hvis de skal kunne trække varme, komfur eller andre større husholdningsapparater i en krigszone, hvor kraftværkerne er sat ud af kraft.

- Men alle generator-bidrag er velkomne, fastslår Jeppe Frederiksen.

Vil du give en generator?

Effektivt Landbrug har doneret en 3.000 W generator til Jeppe Frederiksens stærke Ukraine-projekt. Ønsker du at gøre det samme, kan initiativtageren kontaktes på tlf. 41 41 14 41.

- Det bedste er, hvis man selv køber en generator, og får den sendt til min privatadresse på Rypebakken 46, 5210 Odense NV. Man kan også sende sin brugte generator hertil, fastslår Jeppe Frederiksen.

Virksomheden PowerGenerator i Middelfart, som er 100 procent uafhængig af Jeppe Frederiksen, understreger, at man er lagerførende i alle størrelser generatorer og kan levere fra dag-til-dag.

 

Læs også