Masser af mindre maskiner

Siden 1997 har familiefirmaet ONJ Tractors ved Herning importeret mindre traktorer og redskaber, inspireret af behovet hos fritidslandbrug og anlægssektoren.

- Gennem direkte import undgås fordyrende mellemled, og kunden sikres en billig kvalitetsvare, vi som importør kan stå indenfor, siger Niels Hareskov Jensen, her ved en Nante minigraver, som efter kontrollen i montageafdelingen er på vej ud til en kunde. En række af maskiner og redskaber er her pakket og klar til afsendelse til kunder over hele landet.

Lange rækker af traktorer, minigravere og maskiner i en størrelse, som får de fleste fritidslandmænd og hobbybrugere til at spærre øjnene op, står opmarcheret hos ONJ Tractors i industrikvarteret Virkelyst lige uden for Herning. Også indenfor i fire lagerbygninger er der fyldt med mindre maskiner til dette kundesegment.

- Det er vores primære kundegruppe, men også anlægsgartnere, kommuner og kirkegårdsgartnere finder vores store sortiment af prisbillige kvalitetsmaskiner attraktivt, siger indehaver Niels Hareskov Jensen, der i 1997 startede firmaet sammen med sin far, møbelimportør Johannes Hareskov Jensen.

Netop kontakten til de oversøiske møbelfabrikker gav idéen til, at familien i første omgang hentede egne traktorer og redskaber hjem til hesteejendommen.

Kina-traktorer

Det blev startskuddet til importen af Dong Feng traktorerne fra Kina, der siden i de nu 25 år har bragt over 2.500 eksemplarer til Danmark. De fås fra 30 til 50 hk og med stor udstyrspakke og med mulighed for frontlæsser med joystick.

- Siden 2010 har vi været eneimportør med landsdækkende salg, stort reservedelslager og med egen service eller gennem tilknyttede serviceforhandlere, fortæller Niels Hareskov Jensen, der i dag er eneejer af importvirksomheden.

Samme år, ligeledes i forbindelse med overtagelsen af Impordan A/S, indledes importen af de stærke og driftssikre Nante minigravemaskiner med Perkins motor. Maskiner, som fås i smal udgave til arbejde indenfor i huse.

Fra Sydkorea

Siden er det gået stærkt med endnu flere importvarer, igen inspireret af kundeønsker. I 2012 kom de tyske Ostler minilæssere til, og derefter de kendte danske Job-Man knækstyrede minilæssere. Af dette mærke kører i dag omkring 1.600 maskiner herhjemme.

To år senere, i 2014, indledte Herning-virksomheden importen af LS Tractors. Disse kompakttraktorer, som blandt andet er lig med New Hollands kompaktprogram, har blandt andet hydrostatisk transmission.

Programmet fra fabrikken i Sydkorea, der årligt producerer 20.000 traktorer, rækker fra 28 til 60 hk, og tilbydes monteret med den tyske Stoll frontlæsser.

Mange redskaber

Til montering både for og bag traktorerne og minilæsserne har ONJ Tractors et væld af redskabsmuligheder. Det gælder eksempelvis flishuggere, hegnsklippere, de italienske Orsi slagleklippere, fræsere, stenstreglæggere, wrapgreb, skovle, pælebor osv.

- Vi laver selv aftalerne med fabrikkerne, og alt udstyr kontrolleres og serviceres efter leverancen her til Herning, forsikrer Niels Hareskov Jensen.

- Og, fortsætter han, vi lytter som nævnt gerne til kunders behov, og søger hele tiden nye leverandører. Gennem direkte import undgås fordyrende mellemled, og kunden sikres en billig kvalitetsvare, vi som importør kan stå indenfor.

ONJ Tractors

● Stiftet i 1997 af møbelimportør Johannes Hareskov Jensen og sønnen Niels. I dag er Niels Hareskov Jensen eneejer.

● Import af traktorer, gravemaskiner, minilæssere og redskaber, primært målrettet fritids- og hobbybrug, kommuner, kirkegård og anlægssektoren

● Stort maskinlager, eget showroom, serviceværksted og servicevogn. Landsdækkende forhandlernetværk og service gennem serviceforhandlere

● Otte ansatte

Læs også