Helt nye pressere fra Case IH vises frem

Case IH viser flere pressernyheder på Græsland 22 på onsdag, blandt andet den helt nyudviklede Case IH RB 466 HD Pro med variabelt kammer.

Også den nye den nye LB 436 HD-presser, som producerer baller på 120 x 90, kommer på Græsland 22. LB 436 HD-presseren har mange spændende features, blandt andet en indbygget PowerShift-gearkasse.

Der er rigtig mange spændende nyheder fra Case IH til den kommende pressersæson, og dem bliver der mulighed for at se på Græsland 22.

Først og fremmest vil man kunne opleve den helt nye RB 466 HD Pro-presser med variabelt kammer. HD Pro-serien består af to modeller RB 456 og RB 466, begge leveres med eller uden snitter, og RB 466 HD Pro kan presser baller op til 1,9 meter. HD Pro-serien skiller sig ud på mange måder, da den som nævnt er ny i Case IH presserporteføljen.

- HD Pro-serien kommer til at klare sig ud over det sædvanlige i alt, hvad vi kan finde på at byde presseren. Det er der flere grunde til, blandt andet presses ballen på en ny måde, der giver en forenkling i presseprocessen, hvilket i sidste ende giver mere kapacitet og lavere vedligeholdelsesomkostninger, siger Niels Petersen, som er harvesting products manager for Case IH.

- Selv remmene i kammeret er nyt. Remmene er vulkaniserede på alle fire sider, hvilket også støtter op omkring »Pro« navnet. Den fulde vulkanisering betyder meget længere levetid på remmene, og det er jo også med til at holde omkostningerne nede pr. produceret balle, forklarer han og tilføjer, at i Danmark kommer Case IH primært til at sælge RB 466 snitteudgaven med 25 knive.

Populære 120 gange 90 presser

På Græsland vil man også kunne opleve den nye LB 436 HD-presser, som producerer baller på 120x90. LB 436 HD-presseren har mange spændende features, blandt andet en indbygget PowerShift-gearkasse, som sikrer en utrolig blød opstart af presseren, men også sørger for en blød overgang af kraftoverføringsakslen mellem traktor og presser. Det er en vigtig pointe, da kraftoverføringsakslen belastes meget mindre end tidligere og dermed holder omkostninger nede.

Noget unikt er også TwinePro-bindeapparatet, som kombinerer både Deering og McCormick-knuder. For det første belastes bindeapparatet ikke, mens ballen presses, der er kun garn i bindeapparatet i det øjeblik knuderne bindes, og for det andet er det slut med garnstumper efter bindeprocessen, hvilket giver et mindre forbrug af garn.

- LB 436 HD-presseren bliver helt sikkert en topsælger, da den producerer de meget efterspurgte 120x90 baller, som med den nuværende situation i verden kommer til at bliver brugt mange steder i fremtiden i forbindelse med biomasseplanerne, påpeger Niels Petersen.

På Græsland deltager Case IH også med RB 545-kombipresser og en LB 334-minibigpresser.

Læs også