Claas Scorpion-teleskoplæsser på el

På Agritechnica-udstillingen viste Claas en prototype af den nye Scorpion el-teleskoplæsser, som er et fælles udviklingsprojekt mellem Liebherr og Claas.

Når det kommer til udvikling af alternative drivmidler, har Claas en åben tilgang med stærk fokus på fremtiden. På mellemlang sigt er forbrændingsmotorer, der kører på bæredygtige brændstoffer som HVO, overlegne i forhold til helt grønne energikilder i den øvre ydelseskategori med hensyn til hestekræfter og hurtig optankning.

Imidlertid tilbyder batterielektriske maskiner en emissionsfri løsning af arbejdsopgaver og har betydeligt potentiale i den lavere hk-klasse og er velegnede til anvendelser som materialehåndtering, indendørs arbejde i landbruget på bedrifter, hvor der er behov for mangeartede opgaver, og i den kommunale sektor.

To uafhængige 90 kW motorer

Prototypen Claas Scorpion med modelbetegnelsen 732e, som er et fælles udviklingsprojekt mellem Liebherr og Claas, er udstyret med to uafhængige 90 kW elektriske motorer, et modulært 64 kWh batterikoncept med op til 4 timers brug og en 22 kW batterilader, der sikrer tilstrækkelig ydelse og fleksibilitet.

El-teleskoplæsseren tilbydes med maksimal trækkraft på 53 kN og en tophastighed på 30 km/t.

Desuden kan Scorpion 732e oplades ved hjælp af elektricitet produceret på solcelleanlæg eller biogasanlæg.

Læs mere om Grovfoder og læssemaskiner

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for grovfoder og læssemaskiner. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs også