Har trukket 50 biler fri: 18-årige Jeppe hjælper frivilligt folk i nød i sneen med sin traktor

Midt i sin eksamensforberedelse måtte 18-årige Jeppe Døssing starte sin traktor og køre ud i snevejret. Han har nu trukket omkring 50 biler fri og er klar til eksamen på tirsdag.

Egentlig skulle 18-årige Jeppe Døssing fra Levring i Midtjylland læse til eksamen, da en kammerat onsdag eftermiddag ringede.

Han havde brug for hjælp af Jeppe og hans traktor, da han sad fast i sneen.

- Og da jeg kom derud, sad sidemakkeren til ham også fast, og så måtte jeg bare fortsætte, siger Jeppe Døssing.

Flere biler blev trukket fri af snemasserne og det førte til, at Jeppe onsdag aften skrev et Facebook-opslag og tilbød sin hjælp gratis.

Fra traktortræk til sneengel

Den 18-årige landbrugsskoleelev vurderer, at han onsdag og torsdag har trukket omkring 50 biler fri fra de midtjyske snemasser, og det overrasker.

- Jeg havde ikke regnet med at det ville blive så meget, men det er jo bare fedt, siger Jeppe, for snevejret har givet den blå traktor andet at lave end den plejer.

Jeppe Døssing købte den som 15-årig. Egentlig mest bare til at gå og skrue lidt i. Det udviklede sig hurtigt til lidt småopgaver på sin fars hobbylandbrug, lidt opgaver for sin læremester og ikke mindst traktortræk.

- Jeg har kørt alle de traktortræk, jeg næsten har kunnet komme til med den, siger Jeppe og erkender, at der også er flere fordele ved at have sin egen traktor.

- Og så har jeg ligget og kørt rundt i den, når det har været for ringe vejr til at køre knallert.

Eksamensforberedelserne kalder

Fredag var mere stille for Jeppe Døssing. Vejrsituationen så bedre ud og kun en nabo skulle have lidt hjælp ud på eftermiddagen.

Nu lader det til, at Jeppe kan holde en fortjent snepause og kaste sig over sine eksamensforberedelser.

På tirsdag skal han til eksamen i erhvervsøkonomi som en del af sin EUX-landbrugsuddannelse på Asmildkloster Landbrugsskole, hvor han efter planen er færdig som EUX-landmand i sommeren 2025.

Læs også