Danish Agro køber Dansk Maskinbørs

Danish Agro har via datterselskabet Danish Agro Machinery Holding A/S netop indgået aftale om køb af auktionsvirksomheden Dansk Maskinbørs A/S.

Danish Agros køb af Dansk Maskinbørs gennem et datterselskab følger Danish Agros strategi indenfor maskiner, og Dansk Maskinbørs A/S vil få en nøglerolle i koncernens fremtidige afsætning af brugte maskiner i Danmark og internationalt, fremgår det af meddelelse, som fulgte med offentliggørelsen onsdag.
- Dansk Maskinbørs A/S, som i 2019 kan fejre 40 års jubilæum i den danske maskinbranche, har i de seneste år udviklet sig som en ledende aktør indenfor fysiske auktioner med hammerslag samt internetauktioner. Ejer og direktør, Johannes Jensen, fortsætter som direktør i selskabet, og det samme personale, ligesom de fysiske rammer i Herning bibeholdes, oplyses det.
Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, er meget tilfreds med aftalen.
- En effektiv afsætning af brugte maskiner er en nøglefunktion i Danish Agro koncernens maskinstrategi. Dansk Maskinbørs A/S har gennem en årrække bevist, at de mestrer denne disciplin. Jeg er glad for, at vi kunne lave en aftale med Johannes Jensen, der står i spidsen for en meget professionel og erfaren organisation. Jeg er også glad for, at han i en periode fremover fortsat har lyst til at stå i spidsen for Dansk Maskinbørs A/S, så vi kan gøre brug at hans erfaring til at udvikle forretningen yderligere, siger han.
 

Et godt match

Johannes Jensen, direktør i Dansk Maskinbørs A/S, ser ligeledes frem til samarbejdet.
- Aftalen med Danish Agro sikrer, at Dansk Maskinbørs A/S også i fremtiden kan fortsætte det tætte og tillidsfulde samarbejde med dansk landbrug. Der vil altid være behov for at flytte de brugte maskiner og i samarbejde med Danish Agro og mine dygtige medarbejdere er jeg overbevist om, at Dansk Maskinbørs A/S går en rigtig spændende fremtid i møde. Jeg glæder mig til at gøre endnu flere kunder tilfredse, siger han.
Koncerndirektør for Danish Agros maskindivision, Jens Skifter, ser Dansk Maskinbørs A/S, som et godt match til Danish Agro koncernen.
- Vi har fra starten lagt op til at ville udvikle en forretning med brugte maskiner, og igennem overtagelsen af Dansk Maskinbørs A/S er vi rigtig godt på vej med det fokusområde. I samarbejde med vores samlede distribution og organisation i Danmark vil vi nu definere vejen frem. Med salg af brugte maskiner fra både vores forhandlere samt fra Dansk Maskinbørs A/S står vi stærkt i markedet, siger han.
 
 

Læs også