Danmarks største harve vist frem

Mange af maskinerne fra Bednar blev vist til Bednar Field Day på Gunderslevholm Gods ved Næstved.

En stor del af Bednars maskinprogram blev vist frem og demonstreret, da Røstofte Maskiner A/S i samarbejde med Bednar.dk havde indbudt til Bednar Field Day på Gunderslevholm Gods nord for Næstved.
På dagen kunne de fremmødte blandt andet se Danmarks aktuelt største harve, den 18 meter brede Swifter SM18000, i aktion. 
- Det er en harve til de helt store brug, som vi var glade for at vise, lyder det fra maskinhandler Dann Nielsen, der tilføjer, at man også gerne demonstrerer de enkelte maskiner og redskaber direkte ude hos kunderne.
- Vi er glade for, at vi øst for Store-
bælt har forhandling og markeds-
føring af Bednar, der jo er et eksklusivt mærke.

Økologerne tog også del

Generelt om dagen lyder det fra Dann Nielsen: - Der var meget stor interesse for tallerkenharverne, eller discharverne, og det samme var der for halmstriglerne, ligesom der var det for slåmaskiner til brakarealerne.
Videre fortæller Dann Nielsen, at flere økologer var mødt op til demonstrationen og at de blandt andet havde interesse for såbedsharver og radrensere. Søren Ilsøe, der på egen gård ved Fjenneslev arbejder med Conservation Agriculture, var blandt de fremmødte.
Blandt de fremviste maskiner og redskaber var blandt andet den store Fenix FO 5000 harve med vingeskær og stålvalse, den store Swifterdisk, en halvbugseret discharve og den store Terraland TN 3000 HM7R.
Fra sælger hos Røstofte Maskiner, Henrik Pape, lyder det om dagen: - Jeg synes dagen fik et fint forløb, og vi har fået flere aftaler, hvor vi nu skal ud og give konkrete tilbud.
- Dagen har kastet nogle emner af sig, som vi skal arbejde videre med. Desuden er der lavet aftaler om, at vi skal yderligere ud og demonstrere nogle af maskinerne direkte ude hos flere potentielle kunder.

Læs mere om Pløjefri dyrkning

Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.

Læs mere her

Læs også