bannerPos

Maskinstation optimerede på olierne

Henning K. Andersen

22-10-2018 12:09
Har man en stor maskinpark, hvor nye maskiner løbende kommer til, kan det være en udfordring at holde styr på de forskellige smøremidler.

Det løste Varde Maskinstation ved at lade leverandøren lave en grundig gennemgang af produkterne, og med en række forbedringer er hverdagen blevet nemmere.

Maskinstationen udfører mange forskellige typer opgaver, primært for kunder inden for landbrugs- og entreprenørarbejde, men også kloakarbejde. De har derfor en stor maskinpark og holder maskinerne i god stand gennem investeringer i ny teknologi og daglig vedligehold.
Vedligeholdelsen sker på eget værksted, og man har brug for forskellige typer smøreolie. Derfor var det en fordel, da OK som leverandør kunne hjælpe med at optimere og rationalisere på produkterne.
 
- Det gør smøreoliesortimentet mere overskueligt, at vi nu har færre produkter, og det minimerer risikoen for fejl. Vi bruger ikke nær så lang tid som tidligere på at løse smøreolierelaterede udfordringer, siger Anker Vestergaard, der er driftsleder på Varde Maskinstation.
 
Strømlining giver flere fordele
Maskinstationen begyndte for omkring fire år siden at se på de forskellige områder og muligheder for at optimere forretningen. Under skiftet til smøremidlerne fra Mobil, som OK er distributør af i Danmark, gennemgik OK's smøremiddeltekniker maskinparken grundigt og foreslog forskellige tiltag, som man nu har gennemført. Det har optimeret og strømlinet sortimentet af smøremidler.
Strømliningen gør maskinrummet mere overskueligt og minimerer risikoen for fejl.
 
- Det har været en stor hjælp, at OK kunne komme med en professionel viden om maskiner og produkter, så vi kunne sammensætte den rigtige oliepakke i forhold til vores maskinpark, siger Anker Vestergaard.
 
- Tidligere havde vi mange flere forskellige olier, hvor vi i dag har trimmet, og dermed kan olierne bruges til flere maskiner. Desuden har vi fået rådgivning, når vi har fået nye maskiner, så vi fylder det rigtige produkt på. Den højeste standard sætter fællesnævneren, siger han. 
 
- Helt lavpraktisk har alle maskinerne fået en mærkat, som viser, hvilket produkt der skal fyldes på. Det gør risikoen for fejl minimal.
 
Relationen er vigtig
Varde Maskinstation er ligesom OK ejet af kunderne, og det er selvfølgelig positivt, men for Anker Vestergaard er det vigtigste, hvad man kommer med som leverandør.
 
- Det har naturligvis en værdi, at man er et medejerselskab og har andelstankegangen, men for os til daglig, er det vigtigste, hvad man bidrager med fagligt, og hvor god relationen er, lyder det fra Anker Vestergaard.
 
- Det har været en stor hjælp, at OK kunne hjælpe med den viden, man har omkring maskiner og produkter, til at sammensætte den rigtige oliepakke til vores maskinpark.
 
OK deltager på årets Agromek, hvor man kan høre mere om den type opgave, man har løst for Varde Maskinstation.

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer