Samson Agro udvider forretningen

Tingene går stærkt hos Samson Agro for tiden. Så stærkt, at det er nødvendigt at udvide de eksisterende produktionsfaciliteter på 18.500 kvm med 4.500 kvm. Så der nu er 2,3 hektar under tag.

- Samson Agro oplever fremgang på næsten alle markeder. Det er resultatet af en strategi om at være mere synlig på markederne. Blandt andet via et større forhandlernetværk, som dækker flere nye områder. Men også ved at øge demonstrationsaktiviteterne.
 
- Vi får på den måde adgang til flere kernekunder, og når først de har prøvet maskinerne, mærket og set de fordele, de tilbyder, sælger maskinerne sig selv, siger Torben Larsen, der er salgs- og marketingchef, Samson Agro. 
 
Med det øgede antal maskiner følger naturligt også et øget salg af reservedele. Hvilket også kræver mere plads til produktion og oplagring af disse reservedele.
 
Hurtig levering kræver ligeledes mere plads
Han peger også på en anden årsag til den stigende fremgang.
 
- Vi har moderne og fleksible produktionsfaciliteter og har optimeret produktionen, så vi kan levere – selv kundespecifikke – maskiner meget hurtigt.
 
Det er vigtigt for vores kunder, da de oplever, at perioden fra de har fået finansieret deres maskiner, til de skal bruge dem, bliver kortere og kortere.
 
- Men skal Samson fortsat kunne tilbyde den korte leveringstid og samtidig følge med den stigende efterspørgsel, er det nødvendigt med mere plads.
 
Mere plads til Samson Agrolize, lagermaskiner og komponenter
Der bliver bygget to haller på hver 30x75 m.
 
- Den ene skal Samson Agrolize bruge til at fremvise klargjorte, brugte maskiner under optimale forhold. I den anden hal skal der være plads til lagermaskiner, som tidligere har været opbevaret på en lejet facilitet i byen. Her skal også indrettes et komponentlager, så en større del af komponenterne kan produceres i god tid for at være klar, når ordrerne kommer ind, forklarer Torben Larsen.
 
Også mere plads til produktionsmaskinerne
De eksisterende produktionsfaciliteter i Viborg har i de seneste år udviklet sig på flere punkter.
- Vi har blandt andet investeret i en række topmoderne dreje-/laser- og fræsemaskiner samt i flere metalbearbejdningsmaskiner. Dermed har vi kunnet producere en større og større del af vores komponenter selv, og det har selvfølgelig også krævet mere plads. Men det betyder, at vi i dag producerer over 85 procent af komponenterne selv. Det inkluderer mere komplicerede og unikke emner som for eksempel gearkasser, pumper og fordelere, siger han og slutter:
- Med investeringen i dels produktionsmaskiner og kvadratmeter er Samson forberedt på den fremtidige udvikling i virksomheden.
 

Læs også