bannerPos

Stor efterspørgsel på nye trailersprøjter fra Horsch

Fynske Halm 80 beliggende i Skalkendrup imellem Nyborg og Kerteminde har her i efteråret fået leveret en af de nye 12 TD-sprøjter. Halm 80 passer omkring 900 hektar jord med almindelige kornafgrøder, raps og græsfrø. Foto: Arne Gejl

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
08-11-2020 09:46
Det danske marked har taget særdeles pænt imod en nyudviklet Horsch Leeb 12 TD- trailersprøjte.

Den nye 12 TD-sprøjte fra Horsch med en tankkapacitet på 12.000 liter opfylder kravet hos den krævende bruger med største kapacitet og bedste rettidighed i kombination med den bedste teknik.

Parametre, der i sidste ende giver den bedste effekt af planteværnsmidlerne. Til sæson 2021 vil en snes stykker af den nye 12 TD-sprøjte berige danske afgrøder med plantebeskyttelse.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next