bannerPos

Statsminister nægter at have brudt Grundloven

- Det er et ejendommeligt spørgsmål, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun af pressen torsdag blev spurgt, hvorfor hun ikke stoppede aflivningerne straks efter hun søndag den 8. november blev opmærksom på, at der manglede lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet.
19-11-2020 15:03

- Det er et ejendommeligt spørgsmål.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun efter en tale hos brancheforeningen Horesta af en ventende presse blev spurgt ind til minksagen, og hvorfor hun ikke stoppede aflivningerne straks efter hun, ifølge hende selv, søndag den 8. november blev opmærksom på, at der manglede lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet.

Af TV2 News’ journalist blev der efterfølgende spurgt ind til, hvorfor hun finder lige præcis det spørgsmål for ejendommeligt, når hun af en samlet opposition er blevet kritiseret for at have overtrådt Grundloven.

- Jamen, det viser sig heller ikke at være rigtigt. Det står meget klart i den redegørelse, at da jeg holder pressemødet, der er jeg ikke bekendt med, at der ikke er lovhjemmel.

Vidste det ikke

- Det siger sig selv, at når man lægger en sag op til en regering, så skal man være sikker på, at det er hjemlet og lovligt det, som en regering har tænkt sig at gøre.

- Da jeg holder pressemødet – og jeg vil gentage, at jeg vil fastholde, at det på baggrund af den risikovurdering, der ligger, er den rigtige, nødvendige beslutning – der ved jeg ikke, at der ikke er lovhjemmel, sagde Mette Frederiksen.

ege

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next