Udvalgte vandreture over hele landet

33 smukke vandreture på 29 lokaliteter i hele Danmark er grundigt beskrevet i to nye vandreguidebøger.

Danmarks smukkeste vandreruter præsenteres i to helt nye vandreguidebøger af Gunhild Riske. Den ene er i TGT’s velkendte format, og den anden er en rigt illustreret coffee table-bog.

Begge bøger udkommer fredag den 28. maj og indeholder forslag til 33 smukke vandreture fordelt på 29 lokationer i hele Danmark. Hovedparten af ruterne tager udgangspunkt i Naturstyrelsens mange afmærkede stier. Der er kort til hver enkelt rute, hvilket sammen med den grundige turbeskrivelse gør det let at finde vej.

Forfatteren Gunhild Riske har selv vandret alle ruterne, der er udvalgt efter skønhedsværdi, geografi og interessante naturfænomener. Beskrivelserne af de enkelte ture dykker ned i områdets landskabstyper, dyr, planter og de kulturattraktioner, man møder på vejen.

Begynder og ender samme sted

Der er ture på strand og i skov, ved klinter og klipper og i bakker og marsk – alt sammen steder, som giver et godt indblik i de forskellige naturtyper i Danmark.

Ruterne i bogen er typisk omkring 10 kilometer, men der er også længere og kortere ture – for eksempel til familier med små børn. Alle ruter i bogen ender samme sted, som de begynder. Naturstyrelsen har hjulpet med beskrivelserne af ruterne og den statsejede natur.

Coffee table-udgaven er rigt illustreret og koster 300 kroner, mens den mindre – mere gå-praktiske – udgave koster 200 kroner.

De 29 lokaliteter

Jylland

 1. Rubjerg Knude
 1. Lien og Fosdalen
 1. Bulbjerg Knude
 1. Lodbjerg Klitplantage
 1. Læsø Klitplantage
 1. Rebild Bakker
 1. Stråsø Plantage
 1. Mols Bjerge
 1. Nordskoven ved Silkeborg
 1. Nordby Bakker, Samsø
 1. Gudenåens og Skjernåens kilder
 1. Vejle Ådal
 1. Klosterheden
 1. Fanø
 1. Tøndermasken
 1. Nørremarken, Als

Fyn, Langeland, Lolland-Falster og Møn

 1. Fyns Hoved
 1. Svanninge Bakker og Bjerge
 1. Sydlangeland
 1. Skejten og Fuglsang
 1. Ulvshale/Nyord

Sjælland og Bornholm

 1. Hov Vig
 1. Røsnæs
 1. Jægersborg Dyrehave
 1. Vestskoven
 1. Kalvebod Fælled
 1. Knudshoved Odde
 1. Hammerknuden og Hammershus
 1. Almindingen

Læs også