Danmarks bedste naturfoto blev taget i Jægersborg

Et foto af en brølende kronhjort i Dyrehaven ved Jægersborg, taget af 21-årige Emil Poulsen, er kåret til Danmarks bedste naturfoto 2022.

Blandt næsten 1.000 indsendte fotos fra hele landet kårede dommerpanelet bestående af formand for Den Danske Naturfond Bengt Holst og prisvindende dyrefotograf Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum i år Emil Poulsen som hovedvinder af Naturfondens fotokonkurrence 2022.

Det skriver Statens Naturhistoriske Museum i en pressemeddelelse. 21-årige Emil Poulsen fra Farum modtog prisen for sit foto »Singing in the rain«, der foreviger en brølende kronhjort i silende forårsregn.

- Det indfølte ansigtsudtryk og posituren er i sig selv godt fanget. Dette kombineret med stofligheden i den våde pels og det fløjlsdækkede gevir, de langstrakte regnstråler og den lækre »bokeh«, skovens abstrakte mønster i baggrunden skabt ved at bruge en kraftig telelinse, får tingene til at gå op i en højere enhed. Alt i alt et ikonisk og mindeværdigt billede, som fortjener en særlig hæder. lyder det fra dommerkomiteen, der også roser fotografen for sin vedholdenhed:

- Han ligger ned i det drivende våde græs for ikke at skræmme dyret bort på en tid af året, hvor kronhjortene er meget sky, og det lave perspektiv, hvor man kigger op på hjorten, fremhæver dens størrelse og styrke, lyder det.

Også vinderen af kategorien Den kreative skulle findes øst for Storebælt. Et flot billede af en flok gæs på træk over Tissø udenfor Kalundborg taget af Steffen Faist løb med sejren i den kreative kategori. 

Billederne kan opleves på Zoologisk Museum i København i de kommende måneder, mere præcist frem til den 28. august.

Læs også