Navnenyt uge 35-21 Nord

 

35 års jubilæum hos Fjordland i Skive

Ebba Jensen har fejret 35 års jubilæum som revisorassistent hos Fjordland i Skive.

Ebba startede sit virke i Salling Landboforening i 1986. Salling Landboforening blev sidenhen til Landbo Limfjord, der for nyligt, i forbindelse med fusionen mellem Landboforeningen Limfjord, LandboThy og Lemvigegnens Landboforening, skiftede navn til Fjordland. Ebba har i alle årene arbejdet i økonomiafdelingen med alt fra bogføring til regnskabsopgørelse, samt alle opgaver i tilknytning til økonomi.

Ebba jensen

Ebba Jensen

--

Ny miljørådgiver i Agri Nord

Kristina Rasmussen Christensen er ansat som miljørådgiver i Agri Nords afdeling for Klima, Miljø og Natur.

Hun kommer fra en stilling hos Mariagerfjord Kommunes miljøafdeling, hvor hun har været ansat de sidste syv år. Her har hun blandt andet behandlet miljøgodkendelser og lavet landbrugstilsyn. Hos Agri Nord kommer hun primært til at arbejde med miljøsager indenfor svineproduktion.

Før det har hun blandt andet også arbejdet som projektleder på et EU-projekt omkring rensning af spildevand.

Kristina Rasmussen Christensen er oprindelig uddannet kemisk laborant, inden hun videreuddannede sig til kemi- og miljøingeniør.

Kristina Elisa Rasmussen Christensen

Kristina Rasmussen Christensen

--

Thyregod A/S skifter ud i ledelsen

En af landbrugets mangeårige leverandører har skiftet ud i ledelsen hen over sommeren. Firmaets hidtidige bestyrelsesformand Jens Chr. Hundahl har overtaget jobbet som adm. direktør, og hovedaktionær Peter E. Hansen er tiltrådt som bestyrelsesformand. Skiftet sker efter, at tidligere direktør Claus Harrild Jensen er fratrådt.

Jens Chr. Hundahl ser frem til opgaven.

- Thyregod står på et solidt fundament af gode produkter, stærke danske brands og et godt medarbejderteam, så der er et stort potentiale for vækst både nationalt og internationalt, siger han.

Jens Chr. Hundahl

Jens Chr. Hundahl

--

Nyt Skandinavisk Partnerskab til Autonomt Landbrug

To velkendte danske virksomheder, Thorsen-Teknik og FMR Maskiner er gået sammen og har etableret AllAgBots Nordic.

- AllAgBots Nordic vil være den førende uafhængige leverandør af autonome løsninger i Norden for robotteknologi til landbruget og skovbrug, siger Torben Thorsen, ejer af Thorsen Teknik.

Hovedfokus skal være på at levere netop den løsning der passer hos den aktuelle bedrift.

Ofte vil en kunde købe flere robotter til forskellige opgaver. En med stor trækkraft til hårdt markarbejde, en anden model til rensning mellem rækkerne og en tredje til lugning/spot-sprøjtning. Den autonome landmand eller skovejer, har brug for en leverandør for at kunne få den optimale løsning og kunne udnytte maskinerne optimalt.

- AllAgBots Nordic passer perfekt ind i vores strategi med at være leverandør til landbruget med præcis den løsning som hver enkelt kunde efterspørger. I tæt samarbejde med Thorsen-Teknik vil vi sammen løfte opgaver med at introducere og undervise kunder i autonome enheder, siger Henrik Rasmussen og Anders Højte, ejere af FMR.

De første aftaler med leverandører af robot-teknologi er allerede i hus og flere forventes at komme til.

07-35-no

Thorsen-Teknik og FMR Maskiner er gået sammen om at etablere AllAgBots Nordic.

Ny i Sagro

Michael Helding Hansen er ansat som miljø- og naturrådgiver hos Sagro. Han er faglært landmand og nyuddannet jordbrugsteknolog.

Allerede under sin uddannelse til jordbrugsteknolog stiftede Michael Helding Hansen bekendtskab med Sagro Planter & Miljø. I to omgange var han i praktik, og blev derefter tilbudt den faste stilling, som han nu er klar til at kaste sig ud i.

Efter endt uddannelse på Bygholm Landbrugsskole i Horsens arbejdede Michael Helding Hansen fra 2013 til 2019 som fodermester på en svineejendom.

Michael Helding Hansen

Michael Helding Hansen

Læs også