Kornhandlerprofil runder skarpt hjørne

Den 4. oktober kl. 15 er der reception i Køge Roklub i anledning af Ole Erlandsens 75 års fødselsdag. Han er blandt meget andet kendt som stifter af Køge Korn.

En mangeårig figur indenfor handel med korn runder et skarpt hjørne. Således kan Ole Erlandsen, grundlægger af Køge Korn, mandag invitere til reception i anledning af sin 75 års fødselsdag.

Ole Erlandsen er født og opvokset på landet, og har arbejdet med korn i næsten 50 år. Efter at være begyndt hos Faxe Andel i 1971, startede han i 1987 selv Køge Korn op, som han har drevet stort set lige siden.

- Men i 2017 solgte jeg mine lagre fra, og jeg sælger også navnet Køge Korn, fordi jeg havde jo også fire petfood-butikker i Køge, Vordingborg, Næstved og Kalundborg. Den mand, der købte det, fik også navnet Køge Korn, fortæller Ole Erlandsen, der derefter skiftede navn for sine egne aktiviteter til Køge Grovvarer.

I et langt liv har Ole Erlandsen været vidne til op- og nedture i erhvervet.

- Det har været hårde tider undervejs. Først i 90'erne var det hårdt. Men det overlevede jeg jo. Men ellers har jeg sådan set haft succes i flere år. Jeg har jo været oppe og have en omsætning på 100 millioner kroner. Det er jo også en slags penge for et så lille selskab, siger Ole Erlandsen og fortsætter:

- Jeg har i alle dage beholdt mit SE-nummer. 12071248. Og jeg er egentlig lidt stolt af at have haft det samme nummer, uden at måtte dreje nøglen om.

Loyale kunder

Da der var travlest, havde Ole Erlandsen godt ti ansatte. Men i dag handler han kun med nogle få kunder, og de har alle det til fælles, at de har været kunder hos fødselaren lige så længe, han kan huske tilbage.

- Som en sagde for længe siden: »Det her er et af eneste grovvareselskaber, man kan komme ind i og blive generet på det groveste, og det opsøger man oven i købet«.

Receptionen starter mandag kl. 15. Kl. 16 taler havnedirektøren om Køge Havns historie og om Køge Havns fremtid.

Læs også