Arla gafler topchef fra Seges

Seges Innovation skal have ny administrerende direktør. Ejnar Schultz, virksomhedens ansigt udadtil i en årrække, forlader Seges til fordel for Arla.

Fredag oplyste administrerende dirktør i Seges Innovation, Ejnar Schultz, at han forlader forskningsvirksomheden til fordel for et job som Vice President for Sustainability & Agriculture Center of Excellence i Arla Foods.

Med skiftet på posten mister Seges sit fremmeste ansigt udadtil. I flere årtier har Ejnar Schultz været med til at sætte store innovative aftryk på udviklingen og fremdriften i Danmarks landbrugssektor og fødevarebranche. 

Helt udramatisk

Nu har han besluttet at træde tilbage og give plads til nye kræfter, som kan tage Seges Innovation videre. Han tiltræder i sin stilling hos Arla den 1. maj 2023.

- Det har været fantastisk givende at være med til at udvikle verdens bedste fødevareproduktion i tæt samarbejde med mine gode kolleger, landmænd, fødevareproducenter, rådgivere, universiteter, organisationer, fonde og myndigheder, siger Ejnar Schultz, CEO i Seges Innovation. Han fortsætter: 

- Det er helt uden dramatik, at jeg har besluttet at overlade jobbet til en ny på posten. Jeg har været i Seges siden 1994 og på direktionsniveau siden 2007, og nu er tiden kommet til at lade nye kræfter tage over. SegesInnovations opgave er vigtigere end nogensinde med de krav og høje ambitioner, der er til udviklingen af dansk landbrug frem mod 2030. Og dansk landbrug skal fortsat vise vejen som foregangsland for et bæredygtigt erhverv globalt set. 

Ejnar Schultz fortsætter i Seges Innovation til og med april 2023 for at sikre kontinuitet og bistå rekrutteringen af en ny direktør. 

Indtil 2022 var Seges en forskningsafdeling under Landbrug & Fødevarer, men fra 1. januar 2022 er Seges Innovation en uafhængig, privat forsknings- og udviklingsvirksomhed. 

- Jeg afleverer en stærk og visionær virksomhed, hvor organisering, bestyrelse, strategi og værdier er på plads, og nye spændende opgaver og samarbejder ligger og venter. Derfor er det et godt tidspunkt til at give stafetten videre til nye kræfter, konstaterer Ejnar Schultz.

I den globale grønne superliga

Globalt undergår landbruget og fødevareindustrien store forandringer i disse år som følge af krav om øget bæredygtighed kombineret med en stejl befolkningstilvækst. 

Set i en international kontekst har Danmark placeret sig blandt de absolutte frontløbere takket være en nytænkende og omstillingsparat landbrugs- og fødevaresektor. Det betyder også, at Seges Innovation er i en intens udvikling, hvor bæredygtighed, internationalisering og digitalisering er i højsædet. 

Anders Harck, formand for Seges Innovation er ærgerlig over Ejnar Schultz’ beslutning, og har kun roser tilovers for direktørens store indsats:

- Vi har været utroligt glade for Ejnars indsats gennem alle årene og er kede af, at han ikke længere skal lede Seges Innovation, men jeg glæder mig dog over udsigten til at kunne fortsætte samarbejdet med Ejnar i en anden central placering i Danmarks stærke fødevareklynge. Vi har en fantastisk udviklingsvirksomhed med masser af dygtige og engagerede medarbejdere, og nu skal vi finde en direktør, der brænder lige så meget for udviklingen af landbrugs- og fødevareerhvervet, som Ejnar gør. Det er nogle meget store sko, den nye administrerende direktør skal fylde ud. 

- Seges Innovation spiller en central rolle i fremtidens fødevareproduktion. Organisationen rummer en guldgrube af ekspertise, data, indsigt og erfaring, som medarbejderne omsætter til konkrete løsninger på mange af de udfordringer og krav, som landmænd og fødevareproducenter skal imødekomme, konstaterer Anders Harck, bestyrelsesformand i Seges Innovation P/S og påpeger, at den nye administrerende direktør for SegesInnovation skal rumme mange facetter. Der er indgået samarbejde med rekrutteringsfirmaet Boyden og igangsat en rekrutteringsproces, herunder udarbejdelse af stillingsopslag, som vil blive offentliggjort i nærmeste fremtid.

Seges Innovation har eksisteret i mere end 40 år under forskellige navne og gjort ny viden til virkelighed inden for bæredygtig plante- og husdyrproduktion, cirkularitet og bioøkonomi, økonomi og afsætning. Organisationen har hovedkontor i Skejby ved Aarhus samt afdelinger i København og Karup J. samt datterselskaberne HortiAdvice i Odense og Datalogisk på Falster. 

Læs også