Generationsskifte hos Sprøjtespecialist

Efter mere end 50 år som maskinhandler, har Aksel Toft, stifter og direktør for Brdr. Toft – Sprøjtespecialisten med base i Sabro ved Århus, besluttet at trappe ned og har derfor solgt største delen af virksomheden til tre nye partnere og derved sikret uændret drift af den stærke maskinforretning.

- Det har være utroligt spændende at drive maskinforretning og følge landbrugsudvikling igennem mere end 50 år, men det er svært at løbe fra årstallet på dåbsattesten, så det er tid at trappe ned og få tid til andre sysler end at drive maskinhande, fortæller Aksel Toft.

- Det har været vigtigt for mig at finde en model, der sikrede fortsat positiv udvikling af firmaets stærke position i markedet og sikre en god arbejdsplads for de ansatte, og det finder jeg er lykkedes med det nye partnerskab, siger han.

Trio køber sig ind

Ny partner og administrerende direktør for Brdr. Toft – Sprøjtespecialisten bliver Karsten Overgaard Sørensen, der har stor erfaring fra landbrugsmaskinbranchen, blandt andet fra et tidligere medejerskab af Lading Maskinforretning, og har et stærkt lokalt netværk.

Brdr. Toft´s nuværende Salgs- og Marketingchef Finn Søndergaard indtræder tillige i ejerkredsen som partner. Finn Søndergaard har over 25 års erfaring fra sprøjtebranchen og betragtes som en af landets førende eksperter i sprøjteteknik. Finn har i sine knap seks år hos Brdr. Toft bidraget til at cementere selskabets stærke position som Sprøjtespecialist.

Aksel Toft forbliver aktionær i selskabet og vil være at finde i forretningen en rum tid endnu, blot på lidt nedsat tid. Samtidig vælges Jens Chr. Hundahl som bestyrelsesformand.

hka
 

Læs også