bannerPos

Minister skal åbne innovativt græsanlæg

14-08-2020 13:03

Den 4. september bliver Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs inviet af blandt andre fødevareminister Mogens Jensen og formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Anlæg som det, der åbnes i Ausumgaard ved Hjerm nær Holstebro, skal være med til at mindske importen af sojaprotein til den animalske produktion i Danmark.

Projektet, der har navnet TailorGrass, er et resultat af et samarbejde mellem Vestjyllands Andel, Ausumgaard, SEGES og R&D Engineering & Automation.

Projektet har fået et tilskud på 14 millioner kroner fra GUDP-midlerne. Udover Mogens Jensen og Martin Merrild taler også direktør i Dakofo, Asbjørn Børsting, administrerende direktør i R&D, Axel Manøe Jepsen, samt direktør i Vestjyllands Andel, Steen Bitsch, ved arrangementet.

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next