Nordjysk landmandsfamilie får pris

I Uggerby ved Hjørring bor Erik og Irene Rasmussen på gården »Håbet«. De modtager Familie Landbrugets Initiativpris 2020 for deres landmandskab, hvor de inddrager unge mennesker med særlige udfordringer i driften på gården

Erik Rasmussen har som alle andre landmænd nok at se til med 75 malkekøer i stalden, 130ha jord som skal dyrkes og en del maskinstationsarbejde ved siden af. Alligevel har han sammen med sin kone Irene valgt, at der også skal være tid og plads til at åbne gården op for unge mennesker med særlige behov eller andre udfordringer. De unge mennesker bliver ansat på gården som praktikanter eller medhjælpere, og her oplever de stabilitet, sikkerhed og ikke mindst masser af hjerterum. Det er noget, man ifølge Lone Andersen, formand for Familielandbruget, skal anerkende, og at det er sjældent, man møder folk som Erik og Irene.

- I dag hvor gårdene bliver meget større, og hvor ting skal være rigtig effektive, er der ofte ikke plads til for eksempel unge med forskellige udfordringer. Derfor er jeg glad for, at vi kan være med til give en ekstra erkendelse af, at Erik og Irene har valgt det til som en del af deres måde at drive landbrug på, siger hun og påpeger, at »Håbet« er et familielandbrug i sin tydeligste forstand. De unge mennesker, som er kommet på gården gennem tiden, er blevet en del af familien og flere af dem bliver ved med at komme i hjemmet.

Vinderen blev offentliggjort på Familielandbrugets årsmøde mandag.

Med prisen følger en præmie på 10.000 kr. kroner.  

aldo

Læs også

Grimme-boss bliver 75 år
Ny driftsleder hos Agro-Alliancen
LDM fylder 40 år
Kendt ejendomsmægler runder 25 år i landbrugsbranchen
Svineproducenter fra Salling er landets bedste til arbejdsmiljø
Gråsten Landbrugsskole får ny kommunikations- og eventchef