Tre medarbejdere med 100 års erfaring på godset

Det er vist ikke særligt ofte, at man indenfor dansk landbrug kan fejre et 100 års medarbejderjubilæum, men det er netop sket på Lyngbygård i Brabrand ved Aarhus.
Her har tre, kan man vist roligt konkludere: trofaste, medarbejdere tilsammen været ansat i 100 år.
Smed Anders Peter Eeg har været ansat 44 år på stedet, traktorfører Peter Groth har været ansat 41 år og traktorfører Morten Bentholm har netop rundet de 15 år på Lyngbygård. Det helt specielle 100 års jubilæum blev fejret på behørig vis med fælles morgenmad.
- Vi er faktisk tre generationer, som har nydt godt af Anders Peter Eegs og Peders Groths arbejdskraft, for det var i sin tid min farfar, som ansatte dem, fortæller godsejer Poul Jakob Bønløkke. Morten Bentholm blev ansat af min far, så jeg kan kun sige, at mit fædrene ophav har været gode til at spotte medarbejdere.
 

Tryghed og stabilitet

De 600 hektar agerjord på Lyngbygård bliver drevet med konventionelt planteavl med speciale i fremavlskorn og frøavl. Derudover er der også drift af skov og naturarealer, så det er traktorer og maskiner, der er omdrejningspunktet for jubilarernes daglige virke på stedet.
- Det giver en fantastisk tryghed og stabilitet i driften at have tre så rutinerede og dygtige medarbejdere bag sig, understreger Poul Jakob Bønløkke, der er 4. generation på stedet og ejer godset i kompagniskab med sin far, Niels Jørgen Bønløkke.
Alt falder dog ikke hen i »plejer« og gamle vaner, man har nemlig fået en elev, Emil Blak, ind til at ruske lidt op.
- Det er også godt med friskt blod, mener Poul Jakob Bønløkke, det giver jo dynamik til os andre.
Lyngbygård har været i familien Bønløkkes eje siden 1945.
 

Læs også